Star-Lord van Marvel is nu biseksueel

Star-Lord van Marvel is nu biseksueel

Maar of deze verhaallijn ook in het MCU overgenomen wordt?

Een bijzondere onthulling in een nieuwe comic van Marvel: Star-Lord van de Guardians of the Galaxy is biseksueel én polyamoreus. Gaat dit ook het geval zijn in de films, waarin de heldenrol wordt gespeeld door Chris Pratt?

In Guardians of the Galaxy #9, een stripboek geschreven door Al Ewing en Juann Cabal, blijkt Star-Lord 150 jaar vast te hebben gezeten op een planeet met de naam Morinus, waar hij een polyamoreuze relatie aan is gegaan met een vrouwelijke alien genaamd Aradia én een mannelijke alien genaamd Mors.


Bekijk de afbeelding
In de comics is Star-Lord dus nu dus duidelijk biseksueel; een grote ontwikkeling voor zo'n bekend personage. In de films is de grote liefde van Star-Lord duidelijk Gamora, gespeeld door Zoe Saldana. Maar gaat hij ook van twee walletjes eten in het Marvel Cinematic Universe?

Waarschijnlijk niet. James Gunn heeft het scenario voor Guardians of the Galaxy Vol. 3 immers al lang geschreven en daarin zal Star-Lords zoektocht naar Gamora een grote rol spelen.

Religieuze overtuiging
Ook op de langere termijn lijkt een dergelijke ontwikkeling in het MCU onwaarschijnlijk. Het is algemeen bekend dat Pratt een conservatieve Republikein is die lid is van een kerk met een dubieuze reputatie als het gaat om lhbti-acceptatie.

Het spelen van een biseksueel personage botst dan ook waarschijnlijk met Pratts religieuze overtuigingen.

NieuwsFilm

meest populair