Carrièremissers: Mel Gibson als Maximus in 'Gladiator'

Carrièremissers: Mel Gibson als Maximus in 'Gladiator'

Met een nogal bedenkelijk argument...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf niet zo verstandig bleken. Vandaag Mel Gibson die in 2000 de hoofdrol in Ridley Scott's big-budget-epos Gladiator afsloeg (vanwege zijn leeftijd).

Ver voordat zijn openbaar gepubliceerde racistische tirades tegen ex-vriendin Oksana Grigorieva of antisemitische uitspattingen jegens de Joodse gemeenschap zijn reputatie langdurig verwoestten, was Gibson een van de meest populaire en best betaalde namen in Hollywood.

Het is dan ook geen verrassing dat hij een hoofdrol kreeg aangeboden in de grootschalige film. Wat wel weer onverwacht was, was dat Gibson vriendelijk bedankte voor het aanbod, omdat hij naar eigen zeggen vond dat hij te oud was om te zwaardvechten (hij was destijds pas 43 jaar).

8 Academy Awards
Ongetwijfeld zal de (toen) 36-jarige Russel Crowe hem erg dankbaar zijn geweest voor de rol, want hij won een Oscar voor 'Beste Acteur' en stond in één klap op de kaart dankzij de indrukwekkende actiescènes.

NieuwsFilm

meest populair