Warner Bros. opnieuw onder vuur door 'Tenet'-regisseur Christopher Nolan

Warner Bros. opnieuw onder vuur door 'Tenet'-regisseur Christopher Nolan

De filmmaker snapt niet waarom er geen overleg is.

Warner Bros. kondigde even geleden aan dat al zijn bioscoopfilms direct op HBO Max te zien zijn als deze op het witte doek in première gaan. En dit schoot veel filmmakers én uiteraard de bioscoopwereld in het verkeerde keelgat.

Met name Christopher Nolan (Inception, Tenet) houdt zich niet in. En dat is opvallend aangezien de filmmaker al jaren een uitstekende band heeft met Warner Bros. Al zijn films sinds Insomnia (2002) maakte hij met de studio.

Flinke kritiek op HBO Max-aanpak
Nolan liet tegenover The Washington Post weten dat hij bijzonder ontevreden is met de manier waarop Warner Bros. omgaat met de filmmakers. Geen van de regisseurs is klaarblijkelijk geraadpleegd over de keuze.


"Het gaat over wat de Fransen 'droit moral' noemen. Zijn ze compleet eigenaar, omdat ze ervoor hebben betaald of ze hebben gefinancierd? En dat is niet een puur juridische vraag; het is ook een kwestie van ethiek. Het is een kwestie van partnerschap en samenwerking.

Ze spraken niet met de filmmakers. Ze hebben hen niet geraadpleegd over wat hun plannen waren met hun werk. En ik vind dat iemand hen erop moest wijzen dat het niet de juiste manier is om de filmmakers om te gaan."

Waarom heel 2021?
Ook geeft Nolan aan dat hij niet snapt dat Warner Bros. de keuze voor heel 2021 maakt. "Ik weet niet waarom iemand tot en met december 2021 voorspellingen zou doen over wat ze wel of niet moeten doen met het bedrijf. Het lijkt me nog een lange weg te gaan tijdens een snel veranderende, dynamische situatie," aldus de filmmaker.

In 2021 verschijnen bioscoopfilms als Dune, The Matrix 4, The Suicide Squad en nog eens 14 grote titels gelijk op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair