Streamingoorlog: gaat Disney+ Netflix al over 2 jaar inhalen?

Streamingoorlog: gaat Disney+ Netflix al over 2 jaar inhalen?

Analisten voorzien een enorme groei voor Disney.

Netflix gaat de komende jaren de hete adem van Disney steeds sterker in zijn nek voelen op de streamingmarkt, voorspellen analisten van eMarketer. Zij voorspellen dat het markaandeel van beide partijen ongeveer gelijk zal zijn in 2022.

Disney zet de komende jaren volop in op streaming, nu deze manier van contentlevering een ware goudmijn is gebleken voor het mediabedrijf. Eerder maakte het huis van de muis al bekend dat het abonneeaantal van Disney Plus - het walhalla voor Disney-liefhebbers - alle verwachtingen overtreft.

Ook benadrukte het bedrijf tijdens zijn recente aandeelhouderspresentatie de goede prestaties van de twee anderen streamingdiensten in zijn portefeuille: Hulu en ESPN+. Voor komend jaar staat ook de internationale uitrol van het nieuwe streamingplatform Star gepland.

Andere aanbieders als Netflix beginnen de concurrentiekracht van Disney dan ook zeker te voelen. Analisten voorspellen dat het aantal abonnees de komende jaren flink blijft groeien.

Dat zou ertoe leiden dat Disney het marktaandeel van Netflix - de huidige marktleider - snel nadert. In 2022 zou Disney met een voorspelde omzet van 12,36 miljard dollar uit streaming al aardig dicht in de buurt van Netflix' omzet van 12,95 miljard komen, zo denken de analisten. Het gaat hier alleen om de Amerikaanse markt.

NieuwsFilm

meest populair