Fans opgelet: Nooit vertoonde beelden 'Star Wars: The Empire Strikes Back'

Veertig jaar geleden verscheen deze Episode V.

Alweer 40 jaar oud is de tweede Star Wars-film. Het tweede deel in de originele trilogie heet Star Wars: The Empire Strikes Back en we zagen onder meer avonturen op Hoth, in Cloud City en uiteraard Dagobah. Nu heeft Lucasfilm een gave video onthuld met nooit vertoonde beelden van achter de schermen.

Bekijk hieronder de niet eerder vertoonde opnames en outtakes van The Empire Strikes Back en hoor het commentaar van cast en crew die het eerste Star Wars-vervolg tot leven brachten. De beelden werden gemaakt door een documentaireploeg.

In de beelden zie je onder meer de bevroren wereld van Hoth, de hangar van de rebellenbasis, het interieur van de Millennium Falcon, Cloud City en het climaxduel tussen Darth Vader en Luke Skywalker.

Ook hoor je George Lucas, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams en scenarioschrijver Lawrence Kasdan.


Na de vernietiging van Death Star in A New Hope wordt de jacht op de Rebellen opgevoerd. De Keizerlijke troepen weten hen te lokaliseren op de afgelegen planeet Hoth. Tijdens de grootschalige aanval van het Rijk weet Luke te ontsnappen en reist hij af naar de planeet Dagobah. Daar wacht de oude Jedimeester Yoda om hem voor te bereiden op de onontkoombare confrontatie met de kwaadaardige Darth Vader.

NieuwsFilm

meest populair