Warner Bros. kan mogelijk een hoop geld mislopen met hun gok op streamingdienst HBO Max

Warner Bros. kan mogelijk een hoop geld mislopen met hun gok op streamingdienst HBO Max

De lancering van films op HBO Max levert niet al te veel geld op misschien.

Hollywood moet nog helemaal bijkomen van de grote aankondiging die WarnerMedia afgelopen week deed. Alle films van de studio komen niet alleen uit in de bioscoop, maar ook meteen op streamingdienst HBO Max.

Een nieuw bericht wijst erop dat WarnerMedia daardoor zomaar eens ten minste 1,2 miljard dollar kan verliezen aan de box office. Een aantal van de filmtitels die uitgebracht worden op HBO Max, zouden normaliter dik geld opgebracht hebben aan de box office. Maar de kans is klein dat films in 2021 veel geld opbrengen, dus was dit een goed jaar voor WarnerMedia om deze gok te wagen.

Miljarden verliezen
Analisten van MoffettNathanson zeggen tegenover The Hollywood Reporter dat ze verwachten dat er flink wat geld verloren zal gaan voor WarnerMedia.

Tegelijk zegt John Fithian, de voorzitter van de National Association of Theatre Owners in de Verenigde Staten, het volgende: "Veel mensen denken dat de films het in de tweede helft van 2021 goed zullen doen. Misschien geen recordbedragen gaan omzetten, maar waarschijnlijk wordt het weer winstgevend."

Het is dus even afwachten, maar voor WarnerMedia moest dit bijna wel. "Warner probeerde een plan te bedenken om content beschikbaar te maken tijdens de pandemie, maar de manier waarop ze dit plan bedacht hebben, is niet optimaal, omdat ze verklaard hebben dat de pandemie niet eindigt voor het einde van volgend jaar."

NieuwsFilm

meest populair