Sir Ian McKellen (81) in alle staten na inenting met het coronavaccin

Sir Ian McKellen (81) in alle staten na inenting met het coronavaccin

De Britse acteur roept iedereen op om zich te laten vaccineren.

Sir Ian McKellen (81) voelt zich 'euforisch' nadat hij woensdag zijn eerste dosis van het coronavaccin heeft gekregen, zo laat hij weten op Twitter. "Ik raad het iedereen aan", aldus de acteur.

Sir Ian McKellen is een van de eerste Britten die het coronavaccin van Pfizer toegediend heeft gekregen. Woensdag kreeg hij in het Queen Mary University Hospital in London zijn eerste dosis.

"Dit was een speciale dag. Ik voel me euforisch", schreef McKellen na afloop op Twitter. "Ik zou iedereen het vaccin willen aanraden en voel me een ontzettend gezegend dat ik het al heb mogen krijgen".

In een interview met ITV News spreekt de Lord of the Rings-acteur ook zijn bewondering uit voor de National Health Service (NHS); het zorgsysteem in het Verenigd Koninkrijk.

"Ik moet over zes dagen terugkomen. Hopelijk kan ik ze dan omhelzen. Mag dat?" zei hij over de zorgmedewerkers die hem hebben geholpen.

"De enige bonus van deze crisis is dat we hebben kunnen zien welke instituties in dit land wel en niet goed functioneren. De NHS is een van die instituties die het fantastisch doen".

NieuwsFilm

meest populair