Patty Jenkins onzeker over 'Wonder Woman 3' en Amazones-spinoff

Patty Jenkins onzeker over 'Wonder Woman 3' en Amazones-spinoff

Ze weet niet of ze er de tijd voor heeft en Warner Bros gooit misschien roet in het eten.

Patty Jenkins wist enkele jaren geleden hoge ogen te gooien met haar superheldenfilm Wonder Woman. Het vervolg hierop, Wonder Woman 1984, is tot nu toe ook erg goed onthaald. Niet zo vreemd dat er dus al een tijdje wordt gesproken over een derde deel, maar Jenkins weet niet of ze hiervoor terug kan keren.

De regisseuse gaat namelijk eerst de Star Wars-film Rogue Squadron inblikken, maar weet daardoor niet of ze ook een derde Wonder Woman-film kan maken: ''Het is allemaal nog zeer vaag. Ik keer maar wat graag terug maar ik weet niet of dit mogelijk is...''

Vertraging
Mocht Jenkins wel de regie van het derde deel op zich nemen, wil ze wel even wachten voordat ze aan de slag gaan. Ze had al een idee had voor de film maar dit was gebaseerd op de wereld van voor de coronacrisis: ''Ik wil dat Wonder Woman over onze wereld gaat. Ik wil dus ook eerst alle gebeurtenissen van dit jaar verwerken en zien hoe het allemaal vordert''.

Spin-off
Eerder dit jaar zaaide Patty Jenkins al twijfel of ze na Wonder Woman 1984 ook de geplande spin-off rond de Amazones zou regisseren. Nu laat ze echter weten dat ze niet eens zeker is of de film überhaupt nog zal worden gemaakt: ''Ik weet niet wat ermee zal gebeuren''.

Zo voegt ze eraan toe dat Warner Bros. zich in een vreemde positie bevindt na de aankondiging dat al zijn 2021-films een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease krijgen. Wel hoopt ze dat het er nog van gaat komen: ''De wereld van Wonder Woman is geweldig en nu de sequel in aantocht is, snakken de mensen naar meer''.

Veel potentieel
Jenkins laat dan ook weten dat er nog meer dan genoeg stof is voor nieuwe projecten: ''Er zijn nog zoveel fantastische personages waar we nog niet echt dieper op zijn kunnen ingaan. Ik heb ook al een hilarisch en schitterend verhaal bedacht dat zich afspeelt nadat Wonder Woman de Amazones verlaat. Volgens mij zit er een film met een kleiner budget in die een grote groep mensen aanspreekt. Maar we zullen even af moeten wachten en zien wat er gebeurt''.

NieuwsFilm

meest populair