Algemeen

Zwartboek nu al Gouden Film

door FilmTotaal op 18.09.2006 om 09:29 in Algemeen
Paul Verhoevens Zwartboek heeft in het recordtempo van slechts vier dagen al meer dan 100.000 bezoekers getrokken, waarmee de film de status van Gouden Film heeft behaald. Wat betreft opbrengsten vestigt Zwartboek overigens geen record, aangezien heel Nederland naar de bioscoop gaat met de AH-coupons waarmee men dit weekeinde het tweede kaartje gratis krijgt.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Ja, tot hoelang is die actie. Ik wil wel maar niet voor de volle prijs

HornBlower

Avatar

Maar dat komt volgens mij nog wel goed. De AH-bonnetjes zijn sinds vandaag niet meer geldig maar de mensen zullen nog steeds naar de bioscoop komen om Zwartboek te kunnen zien.

SunChaser

Avatar

Tot en met gisteren dus. Dan wacht ik wel op de DVD.

Harmonica

Avatar

Mensen willen wel een film zien, maar er niet voor betalen.. Typisch nederlands?
Op deze wijze is het geen wonder dat er weinig 'dure' films gemaakt worden in Nederland.
Tevens verdwijnen er ook al bioscopen, althans in Nijmegen.

Kom op mensen! Voor goede entertainment mag best betaald worden!

SunChaser

Avatar

Ik betaal toch voor de (huur) DVD? Of is dat weer niet goed genoeg, ook al huur ik er 7 voor een tientje? Is tenminste legaal.

WoUtoMatiC

Avatar

Harmonica "Mensen willen wel een film zien, maar er niet voor betalen.. Typisch nederlands?
Op deze wijze is het geen wonder dat er weinig 'dure' films gemaakt worden in Nederland.
Tevens verdwijnen er ook al bioscopen, althans in Nijmegen.

Kom op mensen! Voor goede entertainment mag best betaald worden!"

Ja, echt schandalig als je zo'n bonnetje hebt liggen, dat je hem dan ook gebruikt! Misdadig.

SunChaser

Avatar

Daarbij heb ik deze zomer weinig goede entertainment in de bios zien komen.

Axeqlusive

Avatar

Nu is het er dan zeker wel (dat entertainment). Vind het zeer terecht dat de film zo'n succes is.

En bij sommige bioscopen is de actie verlengd tot in ieder geval woensdag meen ik, Pathe Schouwburgplein (R'dam) weet ik zeker en nog een andere Pathé.

Rooster

Avatar

SunChaser "Daarbij heb ik deze zomer weinig goede entertainment in de bios zien komen."

Dat komt omdat je zo'n krentekakker bent die niet naar de bios gaat omdat het te duur is Smiley face

SunChaser

Avatar

Neehoor, ik ga graag naar de bios. Maar Miami Vice, Sentinel, Pirates, Wickerman, Lady in the Water, Garfield, Da Vinci Code, Little Man, You/Me/Dupree en Zoop in India vind ik t niet waard om 9 euro aan uit te geven.

Andy

Avatar

9 euro voor een kaartje? Hier ligt het rond de 7,50.

Zorak

Avatar

Bios is best duur idd. In Enschede is de laatste grote commerciele bios nu ook verdwenen, moet niet gekker worden.... Ik ben wel erg benieuwd naar deze film... Ga morgen denk ik...

SunChaser

Avatar

Dat de film minder heeft opgebracht is natuurlijk niet waar. De actie is van Albert Heijn ism de bioscopen, dat betekent niet dat de filmmaatschappijen er verlies door leiden, ik neem aan dat AH en de bioscopen het tweede kaartje betalen.

JB

Avatar

SunChaser "Dat de film minder heeft opgebracht is natuurlijk niet waar. De actie is van Albert Heijn ism de bioscopen, dat betekent niet dat de filmmaatschappijen er verlies door leiden, ik neem aan dat AH en de bioscopen het tweede kaartje betalen."

Nope, dat doen de bioscopen helemaal alleen. AH zorgt alleen voor markewting en distributie.

Axeqlusive

Avatar

Ieder jaar zie je met de AH actie een steiging in het bioscoopbezoek, is dat dan niet duidelijk dat het voor veel mensen gewoon te duur is.

Ik zelf heb de situatie niet, maar mocht je als stel met je kinderen een avondje bioscoop wil doen is dat bijna onbetaalbaar voor een gewoon leuk avondje uit.

SunChaser

Avatar

JB "Nope, dat doen de bioscopen helemaal alleen. AH zorgt alleen voor markewting en distributie."


Ok. De bioscopen zullen dan het deel aan de filmmaatschappij gewoon afdragen en het verlies voor henzelf compenseren met de hogere bezoekersaantallen?

JB

Avatar

SunChaser "Ok. De bioscopen zullen dan het deel aan de filmmaatschappij gewoon afdragen en het verlies voor henzelf compenseren met de hogere bezoekersaantallen?"

Klopt, dat is de hoop.

SunChaser

Avatar

Wat de bioscopen natuurlijk hopen dat mensen de bioscoop-ervaring zo leuk vinden dat ze vaker gaan komen. Wat paradoxaal is, omdat de beleving met een volle zaal mensen een stuk minder is, met luidruchtige pubers, mensen die naar de wc moeten, krakende snoepzakjes, wachtrijen, etc

Fabs

Avatar

SunChaser "Wat de bioscopen natuurlijk hopen dat mensen de bioscoop-ervaring zo leuk vinden dat ze vaker gaan komen. Wat paradoxaal is, omdat de beleving met een volle zaal mensen een stuk minder is, met luidruchtige pubers, mensen die naar de wc moeten, krakende snoepzakjes, wachtrijen, etc"


Ben het niet echt daarmee eens, Ik ben gister nog naar Zwartboek geweest met een AH kaartje. En de hele zaal + balkon was uitverkocht en het was hutje mutje.. maar toch heeft het wel wat als zo'n zaal moet lachen, of om iets geshockeerd raakt van bepaalde scenes. Het geeft ook een extra soort beleving.

Het ligt in dit geval gewoon naar welke film je gaat, ga je naar Step up. ja dan krijg je een hoop 13-17 jarigen ook erbij, maar dat is ook wel groot en deels de doelgroep.


Verder zegt het veel over Zwartboek dat 'ie het zo geweldig doet, pracht van een film

[ g r a s ]

Avatar

Zowel de bioscopen als AH worden echt niets slechter van deze filmakties. Deze campagne bestaat al langer en zal zeker genoeg opleveren. Anders waren ze er al lang mee gestopt.

Daarnaast wordt in de bioscoop het meeste verdiend aan snacks die je koopt in de pauze en de reclame tussendoor.

Thijs,

Avatar

Als er een echt mooie film uit komt ga ik er wel heen, zoals bijv. de Da Vinci Code, of Pirates ofzow. Maar anders ga ik geen €8,50 neertellen om een film die nou niet zo heel bijzonder is. Zoals bijv. The Sentinel ofzoiets.

Naar Zwartboek zou ik dus weer wel gaan omdat het me een leuke film lijkt en omdat het Nederlands is wat natuurlijk ook wel weer wat heeft.

Buck

Avatar

Ben ik het mee eens! nederlandse films hebben wel wat "anders" waardoor ik ze eigenlijk iets leuker vind! maar vaak zou ik ook niet naar de bios gaan,

Vince

Avatar

Ik had kortingsbonnen voor de bios in Den Helder maar ik had graag de volle prijs neergelegd! Echt een goede film hoor.. briljant gedaan

NieuwsFilm

meest populair