Niet verassend: 'Wonder Woman 1984' beleeft een zeer teleurstellend debuut

Niet verassend: 'Wonder Woman 1984' beleeft een zeer teleurstellend debuut

Nu werd er ook geen wonder verwacht.

Tijdens het eerste weekend in de Noord-Amerikaanse bioscopen wist Wonder Woman uit 2017 maar liefst 103,3 miljoen dollar om te zetten. Deze score zal de opvolger zeker niet realiseren, aangezien de bioscopen in de States nog steeds beperkt geopend zijn. Dit geldt ook voor de rest van de wereld.

Afgelopen weekend draaide de film in heel wat landen waar de bioscopen (deels) open zijn. Er werd verwacht dat de film met actrice Gal Gadot zo'n 60 miljoen dollar zou ophalen. Dit is niet gelukt.

Volgens Comicbook.com komt de DC-film van regisseur Patty Jenkins niet verder dan een score van 38,5 miljoen dollar. Een groot deel van de score is opgehaald in China waar de deuren van de bioscopen al een tijdje weer wagenwijd openstaan. Er werd daar 18,8 miljoen opgehaald, al werd er (ruim) meer verwacht.

Goed ontvangst, zwakke opbrengst
De wereldwijde opbrengst van ruim 800 miljoen dollar van Wonder Woman zal WW1984 ongetwijfeld niet evenaren. Komende twee weken is de superheldenfilm wel de enige echt grote film tijdens de kerstdagen. Dus wie weet worden er uiteindelijk nog enkele honderden miljoenen binnen geharkt.



NieuwsFilm

meest populair