De ramp met de MH17 krijgt een film

De ramp met de MH17 krijgt een film

Een van de meest tragische momenten uit de recente Nederlandse geschiedenis wordt in een internationale speelfilm belicht.

Vandaag is bekend geworden dat een Nederlandse productiemaatschappij de rechten heeft verworven van het boek Mooi doodliggen van auteur A.F. Th. van der Heijden. Het boek gaat over de tragische ramp met vliegtuig MH17 en zal nu dus verfilmd worden.

Regiseur Rolf van Eijk gaf de volgende verklaring over de verfilming:

"We nemen het boek als uitgangspunt, maar diepen het verhaal verder uit. We willen dat het verhaal meer in de realiteit afspeelt om het zo beter naar het Nederlandse volk te kunnen brengen."

Van Eijk zal de vooralsnog titelloze film regisseren en schreef samen met Roelof Jan Minneboo het script.

Mooi doodliggen
Het eerder genoemde boek van Van der Heijden gaat over Grigori Moerasjko, een Russische journalist die in Kiev wordt doodgeschoten naar aanleiding van zijn onderzoek naar de MH17-ramp. Deze portie van het verhaal is weliswaar fictief, maar is losjes gebaseerd op de 'moord' op de Russische journalist Arkadi Babtsjenko in 2017. Die moord leek later in scène te zijn gezet.

De film van Van Eijk is overigens bedoeld voor het Nederlandse volk, maar de makers hopen ook internationaal de film aan de man te brengen. Daarom zal er voornamelijk Engels worden gesproken in de film, maar wordt er ook Russisch, Oekraïens en deels Nederlands gesproken. Het gaat daarnaast ook nog even duren voordat de film er komt, want de makers mikken op een release in 2024, precies 10 jaar na de MH17-ramp.

NieuwsFilm

meest populair