Gedumpte Jack Sparrow krijgt steun van zijn meest trouwe kompaan

Gedumpte Jack Sparrow krijgt steun van zijn meest trouwe kompaan

Loyaal in de films en dus ook in het echt...

Eerder dit jaar kondigde DISNEY aan dat het zesde deel in de Pirates Of The Caribbean-franchise een geheel nieuwe reeks personages zou volgen, met Margot Robbie als leading lady. Onlangs berichtte FilmTotaal dat het over en uit is voor hoofdrolspeler Johnny Depp.

Acteur Kevin McNally, die net zoals Depp in (tot nu toe) alle 5 de franchisedelen verscheen als Joshamee Gibbs, de vaste eerste stuurman van (Captain) Jack Sparrow, had daar een duidelijke mening over:

"Mijn innerlijke gevoelens hierover zijn erg complex, omdat er in zekere zin absoluut een klein vermoeden was dat de huidige serie inderdaad een beetje is uitgespeeld, dus opnieuw opstarten is een redelijk idee. Ik vind alleen niet dat je een icoon als Jack Sparrow helemaal moet uitsluiten".

Stank voor dank
McNally merkte verder op dat het 'crimineel' zou zijn om zomaar weg te gooien wat Depp in de afgelopen 17 jaar heeft opgebouwd. Hoewel hij erkent dat een reboot noodzakelijk is, betekent dat niet gelijk dat Sparrow niet meer moet verschijnen, al is het slechts in een kleine cameo.

Depps vertolking werd over het algemeen goed ontvangen, maar de latere delen raakten teveel van hem afhankelijk en wellicht dat zijn (beperkte) betrokkenheid nog steeds elk ander aspect overschaduwt. Maar een Pirates 6 die hem op onverklaarbare wijze negeert, is ook weer zo vreemd.

NieuwsFilm

meest populair