Release 'Godzilla vs Kong' op HBO Max kost Warner Bros. 250 miljoen dollar

Release 'Godzilla vs Kong' op HBO Max kost Warner Bros. 250 miljoen dollar

Mogelijk gaat dat feestje dus niet door.

Het lijkt erop dat de plannen van Warner Bros. om al zijn films uit 2021 ook op HBO Max te zetten niet helemaal gaat slagen. Legendary Pictures ziet het niet zitten en dat heeft gevolgen.

Legendary Pictures heeft flink bijgedragen aan het budget van de films Dune en Godzilla vs Kong. Godzilla vs Kong zou eigenlijk aan Netflix verkocht worden voor 250 miljoen dollar, maar daar stak Warner een stokje voor.

250 miljoen dollar
Nu horen we via Deadline dat Legendary Pictures dat bedrag alsnog wil hebben. Anders staat men niet toe dat de film op HBO Max gelanceerd wordt.

Zoiets wordt ook rond Dune bekeken. Die film zou mogelijk een traditionele bioscooprelease krijgen en niet meteen op HBO Max komen te staan. Zo zou het "franchise potentieel" maximaal zijn. De film komt pas in oktober 2021 uit, dus wie weet lukt dat ook wel.

Intussen zou dus ook gekeken worden naar Godzilla vs. Kong en zou ook die film mogelijk enkel een bioscooprelease krijgen, op een later moment gevolgd door een release op HBO Max. Maar zeker is het nog niet. De film staat gepland voor mei.

NieuwsFilm

meest populair