Robert Rodriguez weet het zeker: 'Alita Battle Angel 2' wordt gemaakt voor Disney+

Robert Rodriguez weet het zeker: 'Alita Battle Angel 2' wordt gemaakt voor Disney+

Wederom een actie door fans die resultaat oplevert...

Vorig jaar bracht Robert Rodriguez ons het sciencefiction-avontuur Alita: Battle Angel. Daniel Richtman (een naam die toch vaak hoongelach opwekt) bracht eerder hoopvolle geruchten over een tweede deel, maar nu reageert regisseur Rodriguez himself!

Samen met producer James Cameron had hij altijd al de bedoeling om een franchise met meerdere sequels te lanceren. Maar ondanks een box-office van meer dan $400 miljoen dollar wereldwijd, werd (nadat Walt Disney de lijdende studio 20th Century Fox overnam) de toekomst ineens onzeker.

Diverse sterren spraken hun vermoedens uit dat die toekomst niet langer paste bij de "Disneyfication". Fans lanceerden echter met succes een campagne om de film nogmaals uit te brengen en zo de interesse in een sequel opnieuw te wekken. Dit gebeurde dan ook afgelopen oktober.

Prequelserie?
Terwijl hij zijn aankomende Netflixproject We Can Be Heroes promootte, onthulde Rodriguez aan FORBES zijn optimisme over de plannen voor een sequel en de mogelijkheden die Disney+ hem daarvoor kan bieden:

"Ik geloof erin dat het kan. Ik weet dat genoeg mensen een tweede gemaakt zouden zien en ik doe er ook graag nog eentje. Streaming heeft veel wegen vrijgemaakt voor vervolgfilms. Het is al een voorverkocht concept, heeft een ingebouwd publiek dat het wil zien en dan wordt het geleverd op een manier die voor hen het fijnst is om te consumeren".

NieuwsFilm

meest populair