'Oorlog' van Johnny Depp tegen The Sun is nog lang niet afgelopen

'Oorlog' van Johnny Depp tegen The Sun is nog lang niet afgelopen

De acteur is nog niet klaar met zijn juridische strijd tegen The Sun.

Johnny Depp heeft "geen eerlijk proces" gekregen. Dat claimen de avocaten van de Hollywoodster, die de eerdere beslissing van de rechter om hem geen mogelijkheid tot beroep toe te wijzen nu aanvecht bij het Britse hof van beroep.

De juridische strijd van Johnny Depp tegen The Sun is nog niet afgelopen. De acteur klaagde die Britse tabloid aan voor een column waarin hij werd weggezet als een 'vrouwenmepper'; een verwijzing naar zijn turbulente relatie met actrice Amber Heard.

Depp ving echter bot in zijn zaak. Volgens de rechter had The Sun namelijk genoeg bewijs aangedragen om de term 'vrouwenmepper' te rechtvaardigen. De Pirates of the Careabean-ster tekende direct beroep aan, maar zonder succes. De rechter wees Depps verzoek af omdat hij volgens hem "geen enkele kans van slagen" zou hebben om zijn zaak nu wel te winnen.

Maar Depp is het daar dus niet mee eens en legt zich niet bij die beslissing neer. Zijn advocaten hebben de zaak nu voorgelegd aan het hof van beroep, om te kunnen regelen dat Depp alsnog in beroep mag gaan.

"De rechter concludeerde dat onze cliënt schuldig is aan serieuze lichamelijke mishandeling zonder ook maar te kijken naar het valse bewijs dat mevrouw Heard heeft aangeleverd, en zonder het te toetsen aan het bewijs van andere getuigen", beargumenteren zij.

De advocaten noemen het proces "simpelweg oneerlijk" en het oordeel van de rechter dat Depp Heard mishandeld heeft "onwaar". Het is niet bekend wanneer het hof van beroep de zaak inhoudelijk gaat behandelen.

NieuwsFilm

meest populair