'Empire'-actrice overwoog einde aan leven te maken vanwege corona

'Empire'-actrice overwoog einde aan leven te maken vanwege corona

Taraji P. Henson deelt haar heftige verhaal.

Empire-actrice Taraji P. Henson heeft op Facebook een boekje opengedaan over de moeilijke periode waarin ze begin dit jaar verkeerde na het uitbreken van de coronacrisis. Ze vertelt zich zelfs zo rot te voelen dat ze overwoog om een einde aan haar leven te maken.


Let op!
In dit artikel wordt gesproken over zelfdoding. Heb jij hulp nodig? Dan kun je (ook anoniem) contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 (24/7 bereikbaar), 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

De coronapandemie en lockdown hakten er mentaal stevig in bij actrice Taraji P. Henson (50). "Ik kon een paar dagen lang niet uit mijn bed komen en dat heb ik anders nooit", vertelt ze in haar Facebook Watch-serie Peace of Mind with Taraji.

Rond die tijd had Henson net een pistool gekocht en die combinatie van factoren zorgde ervoor dat er hele duistere en sombere gedachten bij haar opkwamen: "Ik dacht eraan om het [mijn leven] voor eens en voor altijd te beëindigen".

Zelfs het idee dat ze haar 26-jarige zoon alleen zou achterlaten konden die heftige gedachten niet stoppen. "Ik praatte het goed door te denken dat hij volwassen is en zichzelf wel zou redden", aldus de actrice.

Henson vertelt dat ze zich had teruggetrokken. "Mensen probeerden me te bereiken, maar ik negeerde het. Het kon me allemaal gewoon niets meer schelen".

Uiteindelijk bleek een gesprek met een vriendin het keerpunt. "Toen ik haar sprak, wist ik dat het moest zeggen", aldus Henson.

Henson besloot haar verhaal te delen om het onderwerp uit de taboesfeer te halen. "Na het delen van m'n verhaal voelde ik me zo veel beter, ook al schaamde ik me eerst een beetje".

NieuwsFilm

meest populair