'Star Wars'-project rond Darth Plagueis the Wise in de maak?

'Star Wars'-project rond Darth Plagueis the Wise in de maak?

Komt deze iconische schurk naar de films?

Ken je de tragedie van Darth Plagueis The Wise? Het is een verhaal dat Palpatine aan Anakin vertelt in Revenge of the Sith.

De scène was het moment waarop Palpatine Anakin aan zijn zijde kreeg en het moment waarop de jonge Jedi eigenlijk een slechterik werd. Hij vreesde daarvoor al tijden voor de dood van zijn geliefde Padme Amidala.

Darth Plagueis
We weten op dit moment nog maar weinig over Darth Plagueis. Hij was de leermeester van Palpatine en werkte samen met Darth Sidious (zoals Palpatine zich was gaan noemen) aan manieren om de geheimen van onsterfelijkheid te ontrafelen.

Dat lukte uiteindelijk ook, want volgens Sidious lukte het om de dood te overwinnen. Maar Plagueis maakte een kapitale fout: hij leerde Palpatine namelijk alles wat hij wist. "Daarna doodde zijn leerling hem in zijn slaap. Ironisch. Hij kon anderen van de dood redden, maar niet zichzelf", aldus Palpatine tegen Aankin.

Nu schijnt er een film te komen over het leven van Darth Plagueis; dat stelt althans de niet altijd even betrouwbare Daniel Richtman. Neem het nieuws dus voorlopig maar met een korrel amusant zout.

NieuwsFilm

meest populair