Carrièremissers: Nicolas Cage als Aragorn in 'The Lord Of The Rings'

Carrièremissers: Nicolas Cage als Aragorn in 'The Lord Of The Rings'

De zware commitment van 3 jaar was voor hem teveel...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf niet zo verstandig bleken. Vandaag Nicolas Cage die bijna een langdurig uitstapje had gemaakt naar het Nieuw-Zeelandse fantasierijk van Middle-Earth.

Als je de zeer geliefde, populaire en financieel immens succesvolle Lord Of The Rings-trilogie van Peter Jackson (8,8 gemiddeld op de IMDb, $2,9 miljard dollar aan de box-office en 17 gewonnen Oscars van de 30 nominaties) op je acteer-CV hebt staan, mag je best tevreden zijn.

In de periode van zijn hoogtijdagen kreeg Cage de rol van ridder Aragorn aangeboden in de start van de serie, The Fellowship Of The Ring. Echter sloeg hij deze af wegens de tijdsbesteding die hij er niet voor over had.

Tegenover NEWSWEEK verklaarde Cage: "Er waren toen verschillende dingen in mijn leven waardoor ik niet 3 jaar van huis kon om te reizen".

Niet een beetje berouw?
Hij voegde er ook meteen aan toe dat hij geen spijt heeft van die keuze en het nu veel leuker vindt om de franchise te kijken zonder zichzelf terug te zien. Hier zal Viggo Mortensen het ongetwijfeld dik mee eens zijn!

NieuwsFilm

meest populair