Deze beroemde actrice schaamt zich totaal niet voor haar rijkdom

Reese Witherspoon staat in een nieuwe podcast stil bij een oude, opmerkelijke uitspraak van haar ex-man.

Reese Witherspoon heeft in de podcast The HFPA in Conversation van Margaret Gardiner opnieuw stilgestaan bij het opmerkelijke moment dat ze bij de Oscarceremonie van 2002 beleefde met haar ex-man Ryan Phillippe.

Reese Witherspoon mocht in 2002 samen met haar toenmalige man Ryan Phillippe een Oscar uitreiken. Op het podium maakte Phillippe echter een behoorlijk ongemakkelijke opmerking over Witherspoon. "Jij mag eerst aan het woord, want jij verdient meer dan ik", zei hij namelijk met een jaloerse ondertoon.

Eigenlijk vergeten
"Het is dat je het me nu zegt, maar ik was dat moment echt helemaal vergeten", reageert Witherspoon, die in 2006 haar relatie met tweederangsacteur verbrak, nu in de podcast. "Maar het klopt; hij zei dat inderdaad. En nee, dat was niet gescript en hij had me van tevoren ook niet verteld dat hij die opmerking zou gaan maken".

Witherspoon werd op dat moment dus behoorlijk overvallen door de opmerking van haar man. "Ik was werkelijk waar verbijsterd".

Succesvolle vrouwen zwaar onder druk
Witherspoon vertelt geen idee te hebben waarom Phillippe die opmerking maakte. Wel denkt ze dat vrouwen onder toenemende druk staan naarmate ze financieel succesvoller zijn.

"Er zijn zo weinig vrouwen die een hoop geld verdienen, dat ze soms onderwerp van spot daardoor zijn. En soms wordt van zulke vrouwen verwacht dat zij meer geven en doen en meer zijn dan anderen in dezelfde positie, zoals mannelijke filmsterren", legt ze uit. "Maar ik denk dat de gendernormen aardig zijn veranderd sinds zijn uitspraak".

Al met al is de Legally Blonde-actrice trots op wat ze heeft bereikt. "Ik schaam me er niet voor dat ik een hoop geld verdien", benadrukt ze. Witherspoon zegt verder dat ze haar geld benut om mooie dingen terug te doen voor de gemeenschap.

NieuwsFilm

meest populair