Actrice uit 'Quantum of Solace' heeft spijt van haar Bond Girl

Actrice uit 'Quantum of Solace' heeft spijt van haar Bond Girl

Gemma Arterton niet gelukkig met haar rol als Strawberry Fields.

De film Quantum of Solace uit 2008 is niet de best ontvangen James Bond-film. De tweede film met Daniel Craig als 007 had plek voor twee Bond-girls met Olga Kurylenko als Camille en Gemma Arterton als Strawberry Fields. De laatste kijkt niet met veel bewondering terug op haar aandeel.

"Aan het begin van mijn carrière was ik zo arm als kerkrat en ik was blij dat ik kon werken en mijn brood kon verdienen," vertelde Arterton aan The Sun. "Ik krijg nog steeds kritiek voor het accepteren van Quantum of Solace, maar ik was 21."

"Ik had een studielening en, weet je, het was een Bond-film," vervolgde de actrice. "Maar toen ik ouder werd, realiseerde ik me dat er zoveel mis was met Bond-girls. Strawberry had eigenlijk gewoon nee moeten zeggen."

Ouderwetse Bond-girl verleden tijd?
Er zijn steeds meer wisselende reacties te horen op de ouderwetse invulling van de Bond-girl die nagenoeg standaard het bed in duikt met de geheim agent.

In het in april te verschijnen No Time to Die zien we drie naar verwachting meer moderne Bond-girls met Lashana Lynch (Nomi / 007), Ana de Armas (Paloma) en Léa Seydoux (Madeleine Swann).



NieuwsFilm

meest populair