Anthony Hopkins staat al meer dan 45 jaar hartstikke droog

Anthony Hopkins staat al meer dan 45 jaar hartstikke droog

De [i]The Silence of The Lambs[/i]-acteur staat op Twitter stil bij deze lovenswaardige mijlpaal.

Sir Anthony Hopkins heeft op Twitter stilgestaan bij het feit dat het alweer 45 jaar geleden is dat hij zijn laatste druppel alcohol heeft gedronken. De The Silence of The Lambs-acteur was ruim 15 jaar verslaafd.

Toen Anthony Hopkins (82) zich 45 jaar geleden bijna dood had gedronken, wist hij dat hij zijn leven volledig om moest gooien. "Het was een kwestie van leven en dood", zegt de Oscarwinnaar nu in een video op Twitter, terugblikkend op die tijd en stilstaand bij deze indrukwekkende mijlpaal.

"Dit is een zwaar jaar geweest voor veel mensen vol verdriet en rouw, maar 45 jaar geleden werd het me ineens duidelijk dat ik niet op die manier verder kon leven en aan mezelf moest werken", aldus Hopkins.

Het Britse icoon heeft een duidelijke boodschap voor zijn jongere fans. "Vandaag is de dag van morgen waar je je druk over maakte", zegt hij. "Jonge mensen; geef niet op".


Niet helemaal 'alcoholvrij'
Hopkins kroop - ironisch genoeg - ook in de huid van de Amsterdamse biermagnaat Freddy Heineken in Kidnapping Mr. Heineken, gebaseerd op de bestseller van Peter R. de Vries. Maar net als het overmaats drinken, had hij dat beter niet kunnen doen: die prent werd namelijk door de binnen- en buitenlandse pers unaniem neergesabeld.

NieuwsFilm

meest populair