Algemeen

Historisch moment in aantocht bij de Oscaruitreikingen van 2021

Zou het dan eindelijk voor het eerst sinds 1929?

door Arjen Rooseboom om 17:50 in Algemeen
Volgend jaar februari april vindt alweer de 92e editie plaats van de traditionele Academy Awards. En naast de standaard grote verrassingen wie er deze keer in welke categorie wint, kan er misschien een nog wel grotere mijlpaal bereikt gaan worden.

Actrice Frances McDormand (63) maakt namelijk kans om tweemaal genomineerd te worden voor haar project Nomadland. Zowel voor 'Beste Actrice' als hoofdrolspeelster en tevens als producer voor 'Beste Film'.

McDormand is vijf keer eerder genomineerd geweest voor het gouden beeldje en won deze als actrice al twee keer. In 1996 voor Fargo en daarna pas weer in 2018 voor Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Mocht zij de nominaties daadwerkelijk krijgen, is zij de eerste vrouw in de geschiedenis die dit presteert. Want in het verleden is dit enkel nog maar mannen gelukt. Warren Beatty flikte het vier keer met Bonnie & Clyde (1967), Heaven Can Wait (1978), Reds (1981) en Bugsy (1991). Clint Eastwood bereikte het met Unforgiven (1992) en Million Dollar Baby (2004). Beide keren won hij 'Beste Film' en 'Beste Regisseur'.

Veel lof voor performance
Nomadland vertelt het verhaal van Fern (McDormand), een oudere vrouw van 60+ die door de kredietcrisis alles is kwijtgeraakt. Ze laat de bewoonde wereld achter zich en maakt een trip door het westen van Amerika, waar ze voortaan door het leven gaat als een moderne nieuwe nomade.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Huh? 2x genomineerd? Zijn de Oscar nominaties er al? Heb ik iets gemist?

Daarnaast zijn de Oscars toch gewoon echt in April volgend jaar ipv Februari. Beetje mager artikel dit.

NieuwsFilm

meest populair