'2021 wordt een jaar van de waarheid voor bioscopen'

Een studiobaas zegt dat alles om moet in 2021.

Studiobazen vinden dat bioscopen hun bedrijfsmodel moeten heroverwegen in 2021. Variety sprak met verschillende beslissers in de filmindustrie en vrijwel allemaal waren ze het erover eens dat de bioscopen het over een andere boeg moeten gooien straks.

De coronapandemie heeft bepaalde ontwikkelingen in de filmindustrie behoorlijk versneld. Waar filmstudio's al langer bezig waren met hun eigen streamingdiensten die toch op een zeker moment zouden gaan concurreren met bioscopen, ging dat ineens los door corona.

Model veranderen
"Ik geloof wel dat mensen hun huis uit zullen willen, om een normale levensstijl te hervatten, maar het is erg kortzichtig om te denken dat dit alles is wat er moet gebeuren," aldus Chris Aronson van Paramount Pictures. "Bioscoopeigenaren moeten kijken naar elk facet van hun bedrijf, net zoals wij dat doen."

Ted Rogers, programmeur van Ragtag Cinema, is het ermee eens dat er dingen moeten gaan veranderen. Grootschalige bioscoopreleases komen er weer aan, maar dat wil niet zeggen dat alles gaat veranderen dan. Consumenten moeten weer de bioscoop in gelokt worden en dat moet wat Rogers betreft gebeuren met onconventionele keuzes.

"Ik denk dat het is wat arthouse al vanaf het begin doet: direct met het publiek in gesprek gaan, niet programmeren voor de laagste bieder. Dat gaat het publiek omver blazen denk ik."

NieuwsFilm

meest populair