Nieuwste Pixar-film 'Soul' had bijna een héél ander einde

Nieuwste Pixar-film 'Soul' had bijna een héél ander einde

De positief ontvangen animatiefilm is nú te streamen via Disney+.

Voor degenen die Pixars nieuwste pareltje Soul afgelopen week hebben gezien, zal het wellicht als een verrassing komen, maar de film had bijna een héél ander einde.

Aan het einde van de film zien we hoe Joe Gardner (Jamie Foxx) op weg is naar de 'Great Beyond', maar op het laatste moment als beloning een tweede kans krijgt om terug naar de aarde te gaan. Tijdens een gesprek met Entertainment Tonight onthulden regisseur Pete Docter en Kemp Powers, evenals producent Dana Murray, dat er in het oorspronkelijke einde helemaal geen sprake was van een tweede kans en dit tot de nodige discussie achter de schermen leidde:

"Het was lange tijd zo dat Joe wel naar de Great Beyond zou gaan. We hebben daar veel discussies over geboerd, maar hoe meer we het hadden over het leven dat hij nog voor zich had, zijn moeder Libba en een aantal andere factoren, hoe meer de tweede kans voor ons voelde als het juiste einde", aldus Murray.

Powers voegde daar aan toe:

"We hebben versies van een einde waarbij Joe niet terugkeert naar zijn lichaam en dood blijft. We hebben ook versies van het einde waar je Joe een jaar later op aarde zien. Het einde van de film is absoluut hetgeen waarover we de meeste discussies hebben gevoerd."

Pete Doctor legt uit dat beide eindes voor- en tegenstanders hadden:

"O ja, er was zeker een tweedeling. Sommigen zagen het als valsspelen om Joe een tweede kans te geven. Maar aan de andere kant is dit verhaaltechnisch dé manier om hem de lessen die hij gaandeweg de film heeft geleerd te laten toepassen."

Het hiernamaals in beeld?
Als Joe Gardner daadwerkelijk naar het hiernamaals zou zij gegaan in Soul, dan hadden de makers er een flinke kluif aan gehad om dit te visualiseren. Doctor zei hier het volgende over:

"Er was een versie waarin we het hiernamaals lieten zien, maar we realiseerden al snel dat dat te riskant was. Zo zouden we voor mensen definiëren hoe de hemel eruitziet. Uiteindelijk voelde het niet juist voor de film."

Soul is nú te streamen via Disney+.

NieuwsFilm

meest populair