Fun Fact: Deze (mindere?) titel wilde de studio eigenlijk voor 'Back To The Future'

Fun Fact: Deze (mindere?) titel wilde de studio eigenlijk voor 'Back To The Future'

En er was bijna nog meer niet doorgegaan...

Wie kent Back To The Future niet? Een aantal aspecten zijn iconisch geworden, zoals de titel. Maar wist je dat dit niet de eerste keus was?

De driedelige (Part IV gaat nooit komen!) filmreeks van Robert Zemeckis had eigenlijk Space Man From Pluto moeten heten. Het is dat deze optie achter de schermen na een fikse discussie werd afgewezen.

Hoofdproducer Sidney Sheinberg was ontevreden over de titel, terwijl hij Space Man From Pluto veel meer warmte en originaliteit vond uitstralen. Zemeckis durfde de confrontatie niet aan, maar het was uiteindelijk uitvoerend producent Steven Spielberg die zijn poot stijf hield.

Serieuzere Marty McFly
Maar er was ook een andere belangrijke wijziging. Favoriete kandidaat Michael J. Fox moest haast de hoofdrol doorgeven vanwege zijn verplichtingen aan de sitcom Family Ties. Wederom Sheinberg eiste dat Zemeckis in plaats daarvan de toen populaire Eric Stoltz zou casten.

Echter bij het bekijken van de eerste beelden kwamen ze tot de conclusie dat diens spel te serieus was en niet paste bij de speelse toon van het script. Vervolgens zorgden ze voor een match in de agenda van Fox.

Hoewel Back To The Future onlosmakelijk met de franchise verbonden is, klinkt Space Man From Pluto misschien wel leuk als losstaand project?

NieuwsFilm

meest populair