Spike Lee wil boksfilm maken voor overleden coscenarist

Spike Lee wil boksfilm maken voor overleden coscenarist

'Save Us, Joe Louis' is misschien wel het volgende project van de 'Da 5 Bloods'-regisseur.

Regisseur Spike Lee, o.a. bekend van Do the Right Thing en BlacKkKlansman, schreef jaren geleden al samen met Budd Schulberg (de schrijver van de boksroman The Harder They Fall en het Oscarwinnende scenario van On the Waterfront) een waargebeurd boksdrama genaamd Save Us, Joe Louis. Dit wil Lee nu graag gaan verfilmen.

Het script gaat over de vriendschap tussen Joe Louis en Max Schmeling, twee wereldkampioenen bij de zwaargewichten die het tegen elkaar opnamen tijdens twee legendarische wedstrijden. Lee denkt dat het nu misschien wel het juiste moment is om ermee aan de slag te gaan.

Kenner
Schulberg overleed in 2009 en Lee wil dan ook graag de film voor Schulberg maken: ''Budd was een van de beste schrijvers aller tijden en is zelfs opgenomen in de International Boxing Hall of Fame als schrijver. Hij was dan ook een grote boks-kenner en woonde beide wedstrijden tussen Louis en Schmeling bij''.

''Budd stierf op 98-jarige leeftijd en hield zich tijdens de laatste jaren van zijn leven sterk omdat hij hoopte dat Save Us, Joe Louis zou gemaakt worden. Hij belde me regelmatig om te vragen of ik het budget al bijeen had gekregen. Hij was razend enthousiast en wilde dat de film werd gemaakt voor zijn dood''.

Eerbetoon
Zo gaat Lee verder: ''Ik heb Budd beloofd dat de film er zou komen. Ik ga mijn belofte dan ook nakomen. Het wordt echt een episch verhaal!''

NieuwsFilm

meest populair