Gerucht: 'Mulan' krijgt vervolgen en spin-offs

Gerucht: 'Mulan' krijgt vervolgen en spin-offs

Het verhaal gaat dat er gekeken wordt naar flink meer Mulan-films.

Hoewel Mulan aan de box office geen topfilm was, deed de film het behoorlijk goed op streamingdienst Disney+. Al langer horen we dat men om die reden zit te kijken naar de mogelijkheid van een vervolg en een spin-off.

Nu meldt Daniel Richtman, die regelmatig goed zit met zijn geruchten, dat er gekeken wordt naar een aantal vervolgen. Bovendien zou Disney overwegen spin-offs te laten maken van de film. De vervolgfilm zou dan gemaakt worden voor de bioscoop, de spin-offs voor op Disney+.

Controversiële film
Hoewel Mulan het niet per se slecht deed en ook niet gigantisch slecht ontvangen is, kwam deze wel in opspraak. Zo sprak hoofdrolspeelster Yiu Lifei zich positief uit over de politie in Hong Kong, die pro-democratie protesteerders hard aanpakte.

Ook schrapte Disney volledig het draakje Mushu uit de film en werd de provincie Xinjiang in de aftiteling bedankt, terwijl die provincie op dit moment centraal staat in allerlei schendingen van de mensenrechten.

Zo waren er dus best wat dingen die Disney beter iets anders had kunnen aanpakken. Een vervolg biedt natuurlijk wel die kans.

NieuwsFilm

meest populair