Algemeen

Gerucht: 'Mulan' krijgt vervolgen en spin-offs

Het verhaal gaat dat er gekeken wordt naar flink meer Mulan-films.

door Jim Pedd om 06:28 in Algemeen
Hoewel Mulan aan de box office geen topfilm was, deed de film het behoorlijk goed op streamingdienst Disney+. Al langer horen we dat men om die reden zit te kijken naar de mogelijkheid van een vervolg en een spin-off.

Nu meldt Daniel Richtman, die regelmatig goed zit met zijn geruchten, dat er gekeken wordt naar een aantal vervolgen. Bovendien zou Disney overwegen spin-offs te laten maken van de film. De vervolgfilm zou dan gemaakt worden voor de bioscoop, de spin-offs voor op Disney+.

Controversiële film
Hoewel Mulan het niet per se slecht deed en ook niet gigantisch slecht ontvangen is, kwam deze wel in opspraak. Zo sprak hoofdrolspeelster Yiu Lifei zich positief uit over de politie in Hong Kong, die pro-democratie protesteerders hard aanpakte.

Ook schrapte Disney volledig het draakje Mushu uit de film en werd de provincie Xinjiang in de aftiteling bedankt, terwijl die provincie op dit moment centraal staat in allerlei schendingen van de mensenrechten.

Zo waren er dus best wat dingen die Disney beter iets anders had kunnen aanpakken. Een vervolg biedt natuurlijk wel die kans.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Als het om geld gaat is Disney al meteen wat minder familievriendelijk. Ik heb Mulan nog niet gezien en aangezien Mushu niet eens in die film zit zal ik dat ook niet doen.

Hiss

Avatar

^
Ik heb hem wel gezien en vond het een draak van een film. En dan niet een Mushu-draak, maar meer een Puff the Magic Dragon-draak.
Dus je mist niks.

centr1no

Avatar

Net als bij Star Wars hebben ze van Mulan ook een soort superheld gemaakt.
Al zou je Disney niet actief willen boycotten om politieke of andere redenen dan zorgen de belabberde films er wel voor dat je vanzelf minder gaat kijken.
Alles wat ik tot nu toe van de plannen voor 2021 van Disney heb gezien is op z'n best meh.

filmhero

Avatar

Vind het nog steeds raar dat Richtman wordt gezien als bron die het “regelmatig goed heeft”. Die “insider” van blijkbaar iedere studio gooit duizend geruchten per maand naar buiten en heeft het dan 2 keer goed. Uitstekend! Zo blijven we die man serieus nemen.

NieuwsFilm

meest populair