'Avengers: Endgame' bracht meer op dan de gehele Amerikaanse box office van 2020

'Avengers: Endgame' bracht meer op dan de gehele Amerikaanse box office van 2020

De superheldenfilm van Marvel Studios deed het geweldig vergeleken met de box office van 2020.

Een pijnlijke statistiek over de Amerikaanse box office in 2020. Nadat bioscopen het grootste deel van de zomer gesloten waren en grote releases uitbleven, was de box office wel heel slecht.

Avengers: Endgame bleek namelijk meer opgebracht te hebben aan de wereldwijde box office dan de Amerikaanse box office opbracht in 2020. Dat zijn bizarre bedragen.

De box office
The Hollywood Reporter meldt dat de Amerikaanse box office met 80 procent gedaald is. Voor het eerst was de Chinese box office groter dan de Amerikaanse, met een bedrag van 2,7 miljard dollar tegenover 2,3 miljard dollar in de Verenigde Staten.

Ter vergelijking: in 2019 was de Amerikaanse box office goed voor 11,4 miljard dollar. Dat was dit jaar dus veel, veel minder. Over het geheel lijkt het er trouwens ook op dat wereldwijd veel minder verdiend is: 12 miljard tegenover 42,5 miljard dollar een jaar eerder.

Avengers: Endgame was aan de wereldwijde box office goed voor 2,797 miljard dollar, dus meer dan de hele box office van de Verenigde Staten afgelopen jaar. Gelukkig ziet het er voor het komende jaar wat beter uit.

» Overigens gaat het ook niet goed met de Nederlandse bioscopen. Check hier ons artikel over de box office van 2020.

NieuwsFilm

meest populair