007-actrice Lashana Lynch speelt Miss Honey in Netflix-remake 'Matilda'

007-actrice Lashana Lynch speelt Miss Honey in Netflix-remake 'Matilda'

De 'Captain Marvel'-ster heeft opnieuw een grote rol te pakken.

Lashana Lynch heeft een nieuwe grote klus te pakken. Volgens The Hollywood Reporter is de Britse actrice namelijk in gesprek voor de rol van Miss Honey in de Netflix-filmbewerking van Matilda the Musical.

Charlie and the Chocolate Factory, The Witches en The BFG... wie kent ze niet? De boeken van Roald Dahl blijven razend populair. Netflix heeft enkele jaren geleden de filmrechten gekocht van Dahls werken en een van de titels die nu in productie is, is Matilda, maar dan wel de musicalvariant.

Lashana Lynch zal daarin dus de rol van Miss Honey spelen, de aardige lerares die Matilda helpt. In de speelfilm uit 1996, met en van Danny DeVito, speelde Embeth Davidtz deze rol. Ze zal naast Voldemort-vertolker Ralph Fiennes te zien zijn. Hij werd eerder gecast als het duivelse schoolhoofd Miss Trunchbull.

Lynch beleefde haar grote doorbraak in de Marvel-blockbuster Captain Marvel. Daarin speelde ze piloot Maria Rambeau. Daarna scoorde ze een nog grotere rol in de nog te verschijnen James Bond-prent No Time to Die, waarin ze de nieuwe 007 speelt.

Van West End tot Broadway
Matilda the Musical ging in november 2010 in première in Engeland en is inmiddels al in vele landen opgevoerd. Matthew Warchus, de regisseur van de musical, staat ook aan het roer van de film. Dennis Kelly mag zijn musicalscript omschrijven naar een filmscript. De muziek is van Tim Minchin.



NieuwsFilm

meest populair