Sacha Baron Cohen geeft antwoord: Komt er nog een 'Borat 3'?

Sacha Baron Cohen geeft antwoord: Komt er nog een 'Borat 3'?

Cohen laat zich erover uit.

Sacha Baron Cohen kroop in 2006 voor de eerste keer in de huid van Borat, waarin hij een reporter uit Kazachstan speelt die naar Amerika gaat. Recentelijk speelde hij opnieuw dit geliefde personage in een vervolg, maar volgens de acteur blijft het hierbij.

Zo zegt Cohen tijdens een recent interview: ''Ik heb Borat opnieuw tot leven gewekt vanwege Trump. Er was voor mij een goede reden om een tweede film te maken, maar ik zie nu geen reden meer om dat nog eens te doen. Ik heb hem dus weer veilig opgeborgen in een kastje''.

Geen Trump, geen Borat
Cohen wilde zijn beroemdste-personage gebruiken om zijn Trump-kritiek mee te uiten. Nu dat Joe Biden president-elect is en later deze maand zijn inauguratie plaats vindt, ziet de acteur er niet meer het nut van in Borat terug te brengen.

''Wat we wilden in de tweede film was het gevaar van Trump aan de kaak te stellen. Door de komst van het coronavirus bleek dat dat de verspreiding van zijn leugens en complottheorieën een dodelijk effect heeft''.

Lastig
Volgens Cohen vergt zijn Borat-rol ook een tol: ''Er waren moment tijdens de opnames van de film dat ik me afvroeg waarom ik dit überhaupt deed. Ik vroeg me af of ik gek was om opnieuw Borat te spelen. Na Bruno was ik dan ook getraumatiseerd. Maanden erna werd ik nog hysterisch wanneer ik politiesirenes hoorde. Ik dacht namelijk dat ze weer achter me aanzaten. Toen nam ik mijzelf voor nooit meer een undercover-film te maken''.

Uiteindelijk deed Cohen dat dus wel, anders hadden we Borat Subsequent Moviefilm nooit gezien. Het vervolg werd een succes op streamingdienst Amazon Prime Video, maar hier lijkt het nu bij te blijven. Houden jullie toch hoop dat Cohen van gedachten verandert of vinden jullie het wel goed geweest?

NieuwsFilm

meest populair