Het is een hilarisch avontuur.
play

7,5 details

  • 82 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
82 Min Verenigde Staten

De Kazachstaanse reporter 'Borat' (gespeeld door Sacha Baron Cohen, ook wel bekend als Ali G) is door de Kazachstaanse regering naar 'de US and A' gestuurd om daar een documentaire te maken over het land en de mensen. Het wordt een hysterisch, maar zeer vermakelijk verslag. Alleen Borat komt weg met opmerkingen als: " My wife she is dead, she die in a field… But it's ok, I have a better one now she nice", "My mother she never love me, she tell me sometimes she wish she was raped by someone else", "My sister was voted by Almaty chamber of commerce as best sex in mouth. She is number 2 or 3 prostitute in country of Kazaghstan" en "I want to do a romance inside of you."

Regie
Larry Charles
Cast
Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Luenell.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 261.572.744
Release
02.11.2006
Release NL
22.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Larry Charles | Cast: Sacha Baron Cohen (Borat Sagdiyev), Ken Davitian (Azamat Bagatov), Pamela Anderson e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2006

De pr-campagne van Borat zette al enkele maanden geleden in en bereikte ruwweg de halve planeet dankzij het Internet en de uitgekiende promotietoer van acteur en bedenker Sacha Baron Cohen. In de Verenigde Staten liet hij zich samen met een heus paard op een boerenwagen voorttrekken door een groep in boerenkledij uitgedoste vrouwen ter verduidelijking dat in Kazachstan vrouwen minder waard zouden zijn dan paarden. De Kazachse regering reageerde verongelijkt en gooide daarmee olie op het vuur van Borats campagne. De verwachtingen zijn door alle publiciteit torenhoog, maar worden gelukkig volledig ingelost.

Het personage Borat Sagdiyev is een van de drie vaste typetjes van de Britse televisiekomiek Sacha Baron Cohen. Als Ali G was hij al eerder op het witte doek te zien en onlangs werd aangekondigd dat ook van Bruno, de Oostenrijkse gay modeverslaggever, een speelfilm zal worden gemaakt, die ongetwijfeld Funkyzeit mit Bruno zal gaan heten. Van de drie karakters is Ali G het meest gelaagde typetje, dat met zijn dommige vraagstelling gezagsdragers uitlokt tot uitspraken die ze anders nooit zouden hebben gedaan. De agenda van publieksfavoriet Borat is weliswaar veel beperkter - zijn bestaansrecht leunt geheel op het aan de kaak te stellen van racisme en superioriteitsgevoelens - maar de formule is vlekkeloos en pakt hilarisch uit.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...had de film nog niet eerder gezien. Moet toegeven dat het best een leuke film is maar je moet ook we......"

hansbeer

"...Haha Borat die zich voordoet als reporter, met nietsvermoedende mensen die dus niet weten dat hij ne......"

Steve-O

"...Superflauw natuurlijk maar wel érg grappig!!! [spoiler]Die nakedscene is wel heel erg gedurfd, maar......"

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

acties