Featured

'Star Wars' onthult een dodelijke en bloeddorstige Gungan

Ja, Jar-Jar Binks is strontlollig, maar er is ook een levensgevaarlijke Gungan.

door Jim Pedd om 23:27 in Featured
We kennen de Gungans natuurlijk uit Star Wars: The Phantom Menace. En denken bij de aliens van de planeet Naboo natuurlijk met name aan de extreem klunzige Jar-Jar Binks. Maar vandaag heeft Star Wars een bloeddorstige en uiterst gevaarlijke Gungan onthuld.

Het boek Light of the Jedi van Charles Soule laat zien dat je niet kan oordelen over de hele soort, aan de hand van enkel Jar-Jar, of zelfs de rest van de Gungans uit The Phantom Menace.

Bloeddorstig en dodelijk
In het boek, dat zich afspeelt in een tijd voor The Phantom Menace, leren we de Nihil kennen. Dat zijn Vikingen in de ruimte, die leden van elke wereld en stam verwelkomen. Een van hun leden is Wet Bub, een Gungan die allerminst kindvriendelijk is.

"Sommige mensen dachten dat Wet Bub zo heette omdat hij een Gungan was. Maar dat was niet de enige reden. Het was zo, dat als hij op een overval vertrok, hij uiteindelijk van top tot teen bedekt was met bloed. Helemaal doorweekt. Dat gebeurde vaak genoeg dat mensen hem zo gingen noemen, en hij doodde nooit iemand die dat zei, dus hij moet het fijn gevonden hebben."

Hij is daarmee dus een brute en dodelijke moordenaar, en in het boek ook een slicer, iemand die computers kan hacken en inbreken op de meest geavanceerde systemen. Overigens was hij ook gewend "allerlei nare dingen te doen. Indringende, wrede dingen."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Jar Jar is toch een dark Sith Lord?

Monojaxx

Avatar

Leuk als nieuw poppetje voor Mortal kombat 12!

SteefL

Avatar

'Wet Bub' en 'kindonvriendelijk' vind ik bijzonder onsmakelijk klinken. Weg met die onzin.

Savio

Avatar

Jar Jar is een klunzige Gungan, die daardoor behoorlijk absurde situaties veroorzaakt. Door zijn klunzigheid gaan er vaak dingen verkeerd of gaan spullen stuk. Jar Jar is allesbehalve een Sith Lord, laat staan een Jedi.
Het zou me echt helemaal niks verbazen, als er ook uiterst slechte Gungans zijn, dus dat er zo iemand als "Wet Bub" bestaan, vernaast me dan ook helemaal niets

NieuwsFilm

meest populair