Wat vond George Lucas eigenlijk van alle 'Star Wars'-films die tot nu toe verschenen?

Wat vond George Lucas eigenlijk van alle 'Star Wars'-films die tot nu toe verschenen?

Disney boekte niet altijd succes bij de bedenker van de franchise.

Als bedenker van de Star Wars-franchise, is de mening van George Lucas natuurlijk erg belangrijk. Hij is ook erg uitgesproken over de films die onder de vleugels van Disney gemaakt zijn.

Vandaag zetten we de reacties van Lucas op alle Star Wars-films die Disney maakte op een rij. Daaruit blijkt heel duidelijk dat de beste man geen blad voor de mond neemt, maar ook heel eerlijk is als hij iets wel goed vindt. We citeren daarbij uit interviews met regisseurs, maar ook uit boeken.

Star Wars: The Force Awakens: "Net voor de wereldwijde release, liet Kathleen Kennedy The Force Awakens aan George zien. Hij verborg zijn teleurstelling niet. 'Er zit niets nieuws in', zei hij. In elk van de films uit de originele trilogie, zaten nieuwe werelden, nieuwe verhalen, nieuwe personages en nieuwe technieken. In deze zaten 'niet genoeg visuele of technische sprongen voorwaarts.'"

Rogue One: A Star Wars Story: Gareth Edwards vlak voor de release: "Twee dagen geleden lieten we George de film zien, en we spraken erover aan de telefoon. Ik wil geen woorden in zijn mond leggen, maar ik kan wel sterven van geluk. Hij vond de film echt leuk, en dat betekent veel, heel veel. Zonder iemand te willen beledigen: het is voor mij echt de belangrijkste recensie."

Star Wars: The Last Jedi: Heel wat mensen hadden kritiek op de film. George Lucas deelde die kritieken, maar zei in monde van zijn woordvoerder Connie Wethington dat de film "prachtig gemaakt" was.

Solo: A Star Wars Story: Ron Howard aan het woord: "George Lucas steunde het heel erg. Hij maakt de films niet zelf, maar komt wel langs op de set, al is dat heel zeldzaam. Hij deed het bij ons om zijn steun te laten zien en dat was heel gaaf, een echt compliment. Maar hij toonde veel vertrouwen toen ik hem sprak."

Star Wars: The Rise of Skywalker: Helaas weten we niet wat George Lucas vond van deze film. Hij was niet aanwezig bij de première. Dat kan erop duiden dat hij geen interesse had in de release, of dat hij het niets vond. Tegelijk hoeft het niets te betekenen.

NieuwsFilm

meest populair