Featured

Wat vond George Lucas eigenlijk van alle 'Star Wars'-films die tot nu toe verschenen?

Disney boekte niet altijd succes bij de bedenker van de franchise.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Als bedenker van de Star Wars-franchise, is de mening van George Lucas natuurlijk erg belangrijk. Hij is ook erg uitgesproken over de films die onder de vleugels van Disney gemaakt zijn.

Vandaag zetten we de reacties van Lucas op alle Star Wars-films die Disney maakte op een rij. Daaruit blijkt heel duidelijk dat de beste man geen blad voor de mond neemt, maar ook heel eerlijk is als hij iets wel goed vindt. We citeren daarbij uit interviews met regisseurs, maar ook uit boeken.

Star Wars: The Force Awakens: "Net voor de wereldwijde release, liet Kathleen Kennedy The Force Awakens aan George zien. Hij verborg zijn teleurstelling niet. 'Er zit niets nieuws in', zei hij. In elk van de films uit de originele trilogie, zaten nieuwe werelden, nieuwe verhalen, nieuwe personages en nieuwe technieken. In deze zaten 'niet genoeg visuele of technische sprongen voorwaarts.'"

Rogue One: A Star Wars Story: Gareth Edwards vlak voor de release: "Twee dagen geleden lieten we George de film zien, en we spraken erover aan de telefoon. Ik wil geen woorden in zijn mond leggen, maar ik kan wel sterven van geluk. Hij vond de film echt leuk, en dat betekent veel, heel veel. Zonder iemand te willen beledigen: het is voor mij echt de belangrijkste recensie."

Star Wars: The Last Jedi: Heel wat mensen hadden kritiek op de film. George Lucas deelde die kritieken, maar zei in monde van zijn woordvoerder Connie Wethington dat de film "prachtig gemaakt" was.

Solo: A Star Wars Story: Ron Howard aan het woord: "George Lucas steunde het heel erg. Hij maakt de films niet zelf, maar komt wel langs op de set, al is dat heel zeldzaam. Hij deed het bij ons om zijn steun te laten zien en dat was heel gaaf, een echt compliment. Maar hij toonde veel vertrouwen toen ik hem sprak."

Star Wars: The Rise of Skywalker: Helaas weten we niet wat George Lucas vond van deze film. Hij was niet aanwezig bij de première. Dat kan erop duiden dat hij geen interesse had in de release, of dat hij het niets vond. Tegelijk hoeft het niets te betekenen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ik kan hem wel helpen bij de laaste film. Wees blij want het is poep dat nergens op slaat

Gigan72

Avatar

George Lucas Reacts to Star Wars: The Rise of Skywalker Final Trailer

https://m.youtube.com/watch?v=_MuxVqB3I7E

Artificialis

Avatar

Nadat George Lucas zich over The Force Awakens had uitgesproken werd hij direct weer afgebrand. Dus we kunnen ervan uitgaan dat de man zijn kritiek op de vervolgen flink heeft ingehouden.

Eddie Singer

Avatar

Als George nu ook nog een leuke reactie had op 'High Republic',
zou het kritische plaatje compleet zijn.


RoberPaulsen

Avatar

Ik snap er nog steeds geen reet van dat Disney zo is omgesprongen met deze franchise die ze miljarden heeft gekost. Het heeft ze natuurlijk ook alweer een berg opgebracht,’ maar de IP heeft behoorlijk wat schade opgelopen.
Ik heb wel meer vertrouwen in Waititi, Feige en wellicht Favreau, laat die hun werk doen en er een consistent verhaal van maken. Dan wordt het vrijwel zeker geweldig.

Ik kan George alleen maar gelijk geven TFA had nog wel wat doordat we zolang hebben moeten wachten. Daarna ging het bergafwaarts met de trilogie.
Rogue One vond ik persoonlijk erg goed, het deed wat nieuws binnen het IP en ook Solo was niet zo slecht als velen doen geloven.

Eddie Singer

Avatar

@RoberPaulsen: Precies dat!
Hoe bestaat het dat de nieuwe eigenaar (Disney) zo min en laks en onachtzaam met deze miljarden-franchise is omgegaan....en nog steeds mee omgaat.
Per Disney-trilogie-deel werden de opbrengsten minder, de kritieken slechter.
Zou toch een signaal moeten zijn voor de boekhouders.
Hoe belangrijk moet deze feministische boodschap wel niet zijn voor Bob Iger?
Stel je voor dat iemand de franchise The Fast&Furious helemaal zou ver-Feministen? Dat zou ook absurd zijn!
- Nooit een deel gezien overigens and proud of it, maar da's persoonlijke smaak -

TFA beloofde nog iets. Iets wat daarna alleen maar verder NIET werd waargemaakt.
Rogue One is veruit de beste Disney SW-film....ondanks vele productie/script-problemen. Het verhaal klopt gewoon. Alle versies Smiley face (KK maakt altijd een teringzooi van de productie!)
Solo niet gezien. Zal nooit gebeuren ook. Net als The Rise of Skywalker.

Feitelijk is met alle karakters ranzig slecht omgegaan.
Niet alleen de oude cast. Met de nieuwe net zo goed.

NieuwsFilm

meest populair