Mike Flanagan (Doctor Sleep) wil horrorfilm maken over Batman-villain Clayface

Mike Flanagan (Doctor Sleep) wil horrorfilm maken over Batman-villain Clayface

De vraag is of de studio hier ook interesse in heeft...

Eind vorig jaar liet regisseur Mike Flanagan weten dat hij niet langer betrokken is bij de nieuwe Stephen King verfilming Revival. Flanagan maakte al eerder Gerald's Game en Doctor Sleep. Hij leek dus ook de perfecte kandidaat voor dit project, maar dit gaat dus niet door. Nu hij weer wat vrije tijd op handen heeft, werd hem op Twitter gevraagd waar hij graag aan zou willen werken.

Flanagan had meteen een antwoord op die vraag: ''Ik wil van kinds af aan al een Superman-film maken, maar ik zou ook dolgraag een op zichzelf staande Clayface-film maken. Ik heb er al vaker over nagedacht. Het zou een mengeling moeten worden tussen een horrorfilm, een thriller en een tragedie''.

Villain
Clayface maakte zijn DC Comics-debuut in 1940. Hierin wordt een acteur genaamd Matt Hagen verminkt in een auto-ongeluk. Om zijn looks terug te krijgen, test hij een experimentele gezichtscreme. Dit heeft echter verschrikkelijke gevolgen. Hij transformeert zich namelijk in een afschuwelijk monster dat van gedaante kan veranderen.

Ondanks het feit dat Clayface al meer dan 80 jaar bestaat, dook hij nog nooit in een live-action film op. Hier wil Flanagan dus verandering in brengen, maar de vraag is of studio DC daar ook interesse in heeft.

DC is namelijk van Warner Bros. Flanagan maakte ook Doctor Sleep voor de studio maar deze bracht niet zo heel veel op. Ook is het nog onduidelijk of Flanagan besloot zelf op te stappen bij Revival of dat hij in de clinch lag met de studio. Hopen jullie dat het er toch van komt?

NieuwsFilm

meest populair