Wordt Chris Pratt dan echt de nieuwe Indiana Jones?

Wordt Chris Pratt dan echt de nieuwe Indiana Jones?

Fans zien in Chris Pratt al veel langer de ideale opvolger.

Afgelopen jaren nam Harrison Ford al afscheid van Star Wars en Blade Runner en in 2022 speelt hij voor de laatste keer de rol van Indiana Jones in de vijfde film in de reeks. Daarna neemt een andere acteur zijn lasso mogelijk over.

Al jaren wordt Guardians of the Galaxy en Jurassic World-ster Chris Pratt genoemd als de opvolger van Ford, als deze er uiteraard gaat komen. "Er zal maar één Indiana Jones zijn en dat is Harrison Ford," zei producent Frank Marshall verleden maand nog tegen Den of Geek.

Nu is het geruchtenexpert Daniel Richtman die meldt dat Pratt bij Lucasfilm in beeld is om de jongere Indiana Jones te gaan spelen. We zouden dan dus een complete herstart kunnen krijgen.

Chris Pratt de nieuwe Indiana Jones
In Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit 2008 zagen we Shia LaBeouf nog als Mutt Williams. Hij bleek een zoon van Jones, met de naam Henry Walton Jones III. Overduidelijk keert LaBeouf niet terug in die rol.

Aangezien Walt Disney eigenaar van de franchise is, is het niet ondenkbaar dat er een nieuwe reeks wordt gelanceerd. Richtman zegt dat er meerdere spin-off films en Disney+ series in de maak zijn en dat er een animatieserie moet gaan komen.

Indiana Jones 5 in 2022
Indiana Jones 5 wordt geregisseerd door James Mangold, bekend van Ford v. Ferrari en Logan, en Steven Spielberg vervult de rol van producent. Deel vijf staat vooralsnog gepland voor 29 juli 2022.

NieuwsFilm

meest populair