Warner Bros. hoopt op veel Oscars voor 'Wonder Woman 1984', ook voor Beste Film

Warner Bros. hoopt op veel Oscars voor 'Wonder Woman 1984', ook voor Beste Film

Wonder Woman 1984 zou alle Oscars moeten kunnen winnen.

Over het algemeen scoren superheldenfilms niet zo goed tijdens de jaarlijkse Oscaruitreiking. De afgelopen jaren waren er enkel beeldjes voor titels als Black Panther, Joker en Spider-Man into the Spider-Verse. Nu hoopt Warner Bros. dat Wonder Woman 1984 meerdere Academy Awards gaat winnen.

De studio heeft de film van regisseur Patty Jenkins namelijk in alle categorieën van de 93e Oscarronde voorgelegd. Dus ook in de categorie Beste film en Beste actrice voor Gal Gadot.

Opvallend na zeer zwak ontvangst
Wonder Woman 1984 is het vervolg op Wonder Woman uit 2017. Deze film kreeg geen enkele Oscarnominatie, maar werd wel veel beter ontvangen dan WW1984.

Wonder Woman 1984 trapte wat betreft de ontvangst nog goed af, maar na de Amerikaanse première eind december kelderde de Rotten Tomatoes-score van circa 90% naar zo'n 60%, en de nieuwste DCEU-film is daarmee nog maar net "fresh".

Hieronder de tekst voor de Oscarcampagne voor de superheldenfilm:

"Warner Bros. vraagt de Academy-leden om te overwegen WW84 voor Beste Film te nomineren namens verschillende genomineerden, waaronder producenten Deborah en Zack Snyder, Beste Regisseur voor Jenkins en Beste Bewerkte Scenario voor Jenkins, Geoff Johns en Dave Callaham.

Ook om in overweging te nemen zijn in de acteercategorieën Gadot voor beste actrice; Kristen Wiig, Robin Wright en Connie Nielsen voor Beste Vrouwelijke Bijrol; en Chris Pine en Pedro Pascal voor Beste Mannelijke Bijrol.

Andere campagnes die u moet overwegen, zijn onder andere Beste camerawerk (Matthew Jensen, ASC); Beste filmmontage (Richard Pearson, ACE); Beste kostuumontwerp (Lindy Hemming); en de beste score (Hans Zimmer)."

NieuwsFilm

meest populair