Brendan Fraser is een 300 kilo wegende man in 'The Whale' van Darren Aronofsky (Black Swan)

Brendan Fraser is een 300 kilo wegende man in 'The Whale' van Darren Aronofsky (Black Swan)

Gaat Fraser voor de Oscar met zijn meest uitdagende rol tot nu toe?

Darren Aronofsky (The Wrestler, Black Swan) en de geliefde indie-studio A24 lijken voor elkaar gemaakt, maar toch hebben ze nooit eerder samengewerkt aan een film. Dat gaat nu echter veranderen met The Whale, een verfilming van het geprezen theaterstuk van Samuel D. Hunter.

Het stuk was in 2012 goed voor een reeks grote prijzen, waaronder de Drama Desk Award, Lucille Lortel Award for Outstanding Play, GLAAD Media Award, Drama League en Outer Critics Circle nominations for Best Play.

Het meest opmerkelijke aan dit project is dat Brendan Fraser (The Mummy, Doom Patrol) de hoofdrol zal spelen in de film. Hij zal een ruim 300 kilo wegende man spelen die afgezonderd van de wereld leeft en zichzelf langzaam maar zeker dood eet. Tot hij een kans krijgt om zijn leven te beteren. Klinkt als een rol die Fraser de nodige prijzen kan opleveren!

Fraser terug van weggeweest
Hunter zal zelf het script schrijven van de film en is ontzettend blij dat Aronofsky degene is die zijn stuk gaat verfilmen:

"Het omzetten van mijn theaterstuk in een script heb ik met veel liefde gedaan. Dit is een intens persoonlijk verhaal en ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om het een wijder publiek te laten bereiken. Ik ben een fan van Darren sinds ik als student Requiem for a Dream zag en kan niet wachten om te zien hoe hij zijn visie loslaat op deze film."

Fraser, die lange tijd aan lager wal geraakt leek te zijn, heeft de laatste jaren een aardige terugkeer gemaakt in Hollywood. Het begon met een gastrol de serie The Affair, die leidde tot een belangrijke rol in Danny Boyle's FX-serie Trust en superhelden-serie Doom Patrol. Met The Whale lijkt hij ook in de filmwereld weer een grote herintrede te maken.

NieuwsFilm

meest populair