The Wrestler (2008)

Love. Pain. Glory.

Mickey Rourke zet een fenomenale acteerprestatie neer in deze magistrale film over een worstelaar op zijn retour.
play

7,9 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

The Wrestler vertelt het verhaal van Randy "The Ram" Robinson, een professioneel worstelaar die inmiddels met pensioen is. Hij stapt opnieuw in de ring en baant zich een weg in het onafhankelijke circuit. Randy wil nog één keer een grote finale worstelen tegen zijn voormalige rivaal.

Regie
Darren Aronofsky
Cast
Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Judah Friedlander, Mark Margolis, Ajay Naidu, Marcia Jean Kurtz, Wass Stevens, John D'Leo, Gregg Bello, Todd Barry, Ernest Miller, Tommy Farra, Dylan Keith Summers, Mike Miller.
Budget
$ 6.000.000
Opbrengst
$ 44.703.995
Release
07.09.2008
Release NL
12.02.2009
Release DVD
21.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Darren Aronofsky | Cast: Mickey Rourke (Randy 'The Ram' Robinson), Marisa Tomei (Cassidy), Evan Rachel Wood (Stephanie Robinson) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2008

The Wrestler is een adembenemende film over een man die één ding goed kan: worstelen. Amerikaans professioneel worstelen welteverstaan. Relaties onderhouden is een heel ander verhaal, of het nou met zijn dochter of een ouder wordende stripper is. Het is ook een film over de pro-worstelscene en al de bloederige taferelen die zich in de ring van deze ‘sport’ afspelen. En het is de film waarin Mickey Rourke een glorieuze comeback maakt door zijn lichaam en ziel in de strijd te gooien. Magistraal.

Rourke heeft veel gemeen met zijn personage Randy ‘The Ram’ Robinson. Beiden hadden succes in de jaren tachtig, maar zakten daarna af. Beiden zagen er ooit goed uit, maar jarenlang klappen opvangen en de tijd zelf hebben hun tol geëist (Rourke heeft een tijdje zonder succes een carrière als bokser geprobeerd). Beiden vervreemden door hun gedrag van veel mensen, beiden raakten uit de gratie en beiden bleven desondanks gewoon doorwerken. Rourke was niet eerste keus (Aronofsky benaderde eerst Nicholas Cage en daarna Sylvester Stallone), maar het is onmogelijk iemand anders als The Ram voor te stellen. Rourke is The Ram.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Wrestler Nieuwsberichten

Laatste reacties

supermutantvirus

"...Uitstekende film! (drama)..."

LeoKlee

"...Als World Wrestling Entertainment fan vond ik deze film zelfs niet boeiend!..."

hansbeer

"...Beetje saai verhaal waarin toch wel veel dingen gebeuren, maar het kon me dus niet 'pakken'. Wel go......"

The Wrestler

acties