Algemeen

Ook deze beroemde regisseur spreekt schande van HBO Max-plannen Warner Bros.

De filmmaker neemt het stevig op voor zijn collega's.

door Jeffrey Kouters om 15:01 in Algemeen
Ook M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Unbreakable) is een fel tegenstander van de hybride releasestrategie van Warner Bros. voor dit jaar. Dat laat hij weten in een interview met Fandom.

Warner Bros. zorgde eind vorig jaar voor een enorme schok in de filmindustrie door aan te kondigen dat al zijn grote films in 2021 tegelijkertijd op streamingdienst HBO Max als in de bioscoop worden uitgebracht.

De bioscopen reageerden furieus op deze stap en ook diverse filmmakers hebben zich stevig uitgesproken tegen deze plannen. Ook Shyamalan heeft nu dus weinig goede woorden over voor de studio, waarmee hij in het verleden meermaals heeft samengewerkt.

"Je kunt denk ik wel raden wat mijn reactie daarop is", vertelt Shyamalan aan Fandom. "Ik kan deze ontwikkeling absoluut niet steunen. En al helemaal niet omdat de betrokken filmmakers van tevoren niet zijn ingelicht. Dat is gewoon belachelijk".

Volgens Shyamalan zijn de plannen van Warner Bros. puur bedrijfsgericht. "Ik vind dit heel erg voor mijn collega's die er via de pers achter moesten komen en er nu mee te maken hebben", aldus de regisseur.

"Dit is gewoon niet het antwoord", vervolgt hij. "Ik hoop ontzettend dat we binnenkort weer naar de bioscoop kunnen. Of dat nou over drie, vier of vijf maanden of nog later is".

Shyamalan is echter niet geheel tegen streaming: "Beide aanbodvormen kunnen naast elkaar bestaan: je kunt zowel goede content hebben voor thuis als in de bioscoop". Hij concludeert: "Daar hoeft een van de twee echter niet voor vermorzeld te worden".

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Syberious

Avatar

Dat is raar. Dit nieuws was toch een complete plottwist? Of houd 'ie daar niet meer van ...

NieuwsFilm

meest populair