'Uncharted' en 'The Last of Us' zijn allesbehalve de laatste PlayStation-projecten

'Uncharted' en 'The Last of Us' zijn allesbehalve de laatste PlayStation-projecten

Sony zet vol in op het verfilmen van zijn games.

Sony was als bedrijf aanwezig tijdens de CES 2021. Daar sprak Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan dat het bedrijf vol blijft inzetten op films en series gebaseerd op zijn games.

Binnenkort is Uncharted te zien en er wordt gewerkt aan een serie op HBO rond The Last of Us. Beiden zijn "slechts het begin" volgens Ryan. Het idee is dus dat er nog veel zit aan te komen.

10 films en series
Onlangs kondigde Jim Ryan al aan dat er gewerkt wordt aan tien films en series gebaseerd op PlayStation-eigendommen. "Dit jaar krijg je de aankomende Tom Holland-film, Uncharted, te zien, gebaseerd op onze iconische avonturengames."

"En dan is er The Last of Us, een zware emotionele reis die naar HBO komt. Maar dit is slechts het begin van de uitbreiding van onze verhalen naar nieuwe media en een nog groter publiek. Sony is een creatief entertainmentbedrijf en entertainment is nooit zo belangrijk geweest als nu."

Het valt te hopen voor Sony dat de ambitieuze plannen slagen; in juli draait Uncharted in de bioscoop en er wordt door Craig Mazin (Chernobyl) gewerkt aan een tv-serie rond The Last of Us.

NieuwsFilm

meest populair