Featured

6 gave easter eggs in Marvels 'WandaVision' aflevering 1 en 2

De serie hint sterk op de komst van een aantal bekende superschurken en -helden.

door Jeffrey Kouters om 13:37 in Featured
De eerste twee afleveringen van Marvels WandaVision zijn vanaf vrijdag op Disney+ te zien. En net als bij alle andere titels van Marvel, zitten er in deze serie ook een hoop verwijzingen en hints naar de comics en films verstopt. Welke 'easter eggs' hebben fans inmiddels al gevonden? LET OP: In dit artikel worden spoilers besproken!Agatha Harkness
Elke sitcom heeft een bemoeizuchtige buurvrouw nodig. In WandaVision vervult Kathryn Hahns Agnes die rol. Maar is dat haar ware identiteit? Fans vermoeden al langer dat Agnes eigenlijk de bekende Marvel-heks Agatha Harkness is. In de comics is Harkness een eeuwenoude heks die de Salem-vervolgingen wist te overleven. Ze is niet alleen de mentor van Wanda (Elizabeth Olsen) geweest, maar in sommige verhaallijnen ook een schurk.

In de eerste twee afleveringen zitten diverse hints verstopt die erop wijzen dat Agnes inderdaad niet is wie ze beweert (of denkt) te zijn. Zo draagt Agnes - net als Harkness in de comics - een kenmerkende broche. Ook vertelt Agnes aan Wanda dat haar trouwdag 2 juni is. Laat dit nou net de datum zijn waarop in 1692 de heksenprocessen van Salem formeel van start gingen. Dankzij uitgelekte setfoto's is ook bekend dat er een heksenkring te zien zal zijn in WandaVision.Grim Reaper en Whizzer
De tweede aflevering opent met een geanimeerd intro. Oplettende fans hebben in deze opening een interessante verwijzing naar een Marvel-schurk gespot. Voor een miniseconde is namelijk de helm van Grim Reaper in beeld. Grim Reaper is ook de broer van Wonder Man. In de recente featurette die Marvel heeft uitgebracht, was 'toevallig' een concepttekening van Wonder Man op de achtergrond zichtbaar. In de comics heeft Grim Reaper een gruwelijke hekel aan Vision, omdat Vision mede tot leven is gewekt met de hersengolven van Wonder Man.

In dezelfde opening menen kijkers een easter egg naar The Whizzer te hebben gespot. Een versie van deze supersnelle held uit de Marvel-comics was eerder te zien in de Netflix-serie Jessica Jones. Het gerucht gaat dat Wanda in de volgende afleveringen haar krachten gebruikt om Vision (Paul Bettany) te veranderen in een personage met die naam. In diverse trailers is ook een shot te zien waarin Vision supersnel naar Wanda toe rent om vallend fruit op te vangen.Stark en Strucker
Marvel-architect Kevin Feige gaf fans vlak voor de première de tip om de televisiereclames in de serie goed in de gaten te houden. In de eerste aflevering zien we een man en een vrouw een broodrooster, gemaakt door Stark Industries, aanprijzen. Hoewel de rest gewoon in zwart-wit is, is het rode lampje van het apparaat in kleur. Opvallend is dat de broodrooster tikt als een bom en dit lijkt dan ook een verwijzing naar de dood van Wanda's ouders, die in Sokovia opgekomen zijn door wapens van Stark.

In de tweede commercial biedt hetzelfde stel een horloge aan. Deze is van een bijzonder merk, namelijk 'Strucker'. Fans van de Marvel-films zullen doorhebben dat dit een verwijzing is naar Baron Wolfgang von Strucker, de H.Y.D.R.A.-crimineel die met de Mind Stone experimenten uitvoerde op Wanda en haar broer Pietro (waardoor zij hun superkrachten kregen). Sommige fans vermoeden dat de man en vrouw in de reclames de ouders zijn van Wanda en dat de commercials haar trauma's uitbeelden. Dankzij The Guardian weten we ook dat de naam van Pietro voor het eerst zal vallen in de volgende aflevering.Mephisto
Superhelden zijn niets zonder een tegenstander. Maar wie is de grote slechterik in WandaVision? Fans speculeren daar al maanden over, maar Mephisto wordt toch wel het vaakst genoemd. Deze demon is niet de Bijbelse duivel, maar wordt door mensen vaak wel zo gezien. In aflevering twee leent Agnes haar konijn - Señor Scratchy - uit voor Wanda's goochelact tijdens de show die de buurtbewoners organiseren "voor de kinderen". Scratch is een bekende bijnaam van de duivel. In de comics heeft Agnes een zoon met de naam Nicholas Scratch, eveneens een krachtige tovenaar.

In de comics maakte Wanda gebruik van Mephisto's ziel om haar tweelingzonen - Tommy en Billy - te kunnen baren. Maar Mephisto pikte dat niet en maakte hun bestaan ongedaan. Hierdoor stortte Wanda volledig in, waarna ze haar inmiddels overleden mentor Harkness terug tot leven bracht om haar pijn te kunnen verzachten. Later werd de tweeling herboren als Speed en Wiccan. Het is duidelijk dat Wanda's kinderen ook in WandaVision te zien zullen zijn. Zou Mephisto aan het einde de kinderen terugclaimen, waarna Wanda het Multiversum opent om de demon te vinden?


De eerste twee afleveringen van WandaVision zijn nu op Disney+ te zien. De aankomende zeven weken verschijnt er iedere vrijdag een nieuwe aflevering!


Lees ook:5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

reporterdavid91

Avatar

Heb het na ong 2 minuten uitgezet. Vond er weinig an...

Hiss

Avatar

^
Dank om dit te delen met de wereld. Een gedegen mening zoals deze horen we graag.

Ik ben halverwege het artikel wel gestopt met lezen, omdat het lijkt alsof FT ons wilt behoeden voor iedere mogelijke verrassing die nog in de serie gaat komen.

Muffles

Avatar

Heerlijk begin van de serie. Ik heb genoten!

Jeroenevertp

Avatar

Ik heb ook genoten ! Het begint als een suffige jaren 60 comedy, wat echt goed gedaan is ! Maar al snel blijkt er iets fundamenteel niet in orde te zijn ! Ik kijk echt uit naar de rest van de serie !

fulkano

Avatar

Ik vond het eerst wat suf, maar later kwam ik erin. Heb in de tweede aflevering ook stiekem flink gelachen

NieuwsFilm

meest populair