Featured

De ultieme guide om je voor te bereiden op Marvels 'WandaVision'

Vanaf morgen staan de eerste twee afleveringen op Disney Plus.

door Jeffrey Kouters om 17:36 in Featured
Marvel lanceert vrijdag de eerste twee afleveringen van WandaVision, waarin Elizabeth Olsens Wanda Maximoff / Scarlet Witch en Paul Bettany's Vision, zoals de titel al doet vermoeden, centraal zullen staan. Wil jij je goed voorbereiden op deze serie? Dan hebben we hier een handig overzicht voor je!Avengers: Age of Ultron (2015)
De grote debuutfilm van Scarlet Witch en haar tweelingbroer Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson), na een eerdere teaser aan het einde van Captain America: The Winter Soldier (2014). De twee groeiden op in Sokovia, verkregen hun superkrachten door middel van HYDRA-experimenten met de Mind Stone en werkten aanvankelijk samen met Ultron (James Spader) om wraak te nemen op Tony Stark (Robert Downey Jr.), omdat hun ouders gedood zijn door wapens van Stark.

Keert Quicksilver ook terug?
Uiteindelijk sluiten ze zich aan bij de Avengers, maar het heldenavontuur van Quicksilver eindigt snel, omdat hij zich in het grote eindgevecht opoffert om Hawkeye (Jeremy Renner) en een kind te redden. En aangezien Wanda Vision weer tot leven lijkt te wekken in haar eigen realiteit, zou het vreemd zijn als zij niet hetzelfde zou doen bij haar broer.


Relatie met Vision
In Captain America: Civil War (2016) werd duidelijk dat Wanda en Vision elkaars steun en toeverlaat zijn. En Wanda had die steun nodig, nadat een eerdere missie door haar schuld helemaal uit de hand was gelopen. Ook buiten hun superheldenwerk brachten de twee samen hun tijd door in de film (ook omdat Vision de taak had gekregen om haar in de gaten te houden). Zo zagen we ze onder meer samen koken (meer paprika!).Pijnlijk was dan ook dat Wanda en Vision lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan door de Sokovia Accords. Wanda koos voor het team van Captain America (Chris Evans), terwijl Vision loyaal bleef aan Iron Man. En hoewel er de nodige klappen werden uitgedeeld tussen de teams, overwon hun liefde het toch.

Avengers: Infinity War (2018)
In Infinity War werd een romantisch tripje van Wanda en Vision in Schotland gruwelijk verstoord toen leden van de Black Order onverwachts aanvielen. De reden? Hun baas Thanos (Josh Brolin) had de Mind Stone in Visions voorhoofd nodig om zijn Infinity Gauntlet compleet te maken.

Het was de laatste Infinity Stone die hij verkreeg. Want hoewel Vision Wanda smeekte om hem te doden, zodat Thanos de steen niet te pakken kon krijgen, mislukte dat plan volledig. De paarse titaan was op dat moment namelijk al te krachtig en niet meer te stoppen. Daardoor moest Wanda niet een, maar twee keer afscheid nemen van haar verliefde.Wanda neemt wraak
Toen ze in Avengers: Endgame (2019) de kans kreeg om wraak te nemen, was ze dan ook bijna niet te stoppen. Tijdens het grote eindgevecht zagen de fans voor het eerst waar de heldin toe in staat is als ze haar krachten stevig aanwendt. En naar verluidt hebben we haar volledige potentie nog lang niet gezien.


Vanaf morgen op Disney Plus: WandaVision!
WandaVision belooft dan ook een zeer interessante serie te worden. Aangenomen wordt dat Wanda in deze serie 'doordraait' en een eigen realiteit heeft gecreëerd om te kunnen omgaan met het verlies van Vision. De twee zijn dan ook een gelukkig getrouwd koppel in haar wereld, maar uiteindelijk zal de waarheid boven tafel komen en het is nog maar de vraag of Wanda mentaal in staat is om die klap op te vangen...2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

Wat een onzin

Jeroenevertp

Avatar

Wel heerlijke onzin als je 't mij vraagt ! Ik ga deze vandaag kijken, en ben benieuwd wat ik er van vind !

NieuwsFilm

meest populair