Algemeen

Een nieuwe mini-bioscoop die 'on demand' te boeken is

Met dit nieuwe concept wil men een brug slaan tussen thuis en in de bioscoop kijken.

door Steven van der Vegt om 14:35 in Algemeen
'The (Any)Thing' komt met een innovatief concept op de proppen, in een tijd waarin naar de bioscoop gaan alles behalve gebruikelijk is. Met deze nieuwe mini-bioscoopervaring moet een filmuitje al op korte termijn weer realistisch worden.

Ondanks dat het concept natuurlijk een goede oplossing kan bieden voor bioscoopgangers tijdens coronatijden, lag het idee er reeds voordat de wereldwijde pandemie zijn intrede deed. De veranderingen in het kijkgedrag van de consument zorgden er namelijk voor dat men dit concept al eerder in overweging nam.

Veel meer mensen zijn de laatste jaren immers films vanuit thuis gaan kijken. Eerst via downloads, maar tegenwoordig zorgt met name streaming ervoor dat je ook op de bank een hoop kijkvoer hebt. Dit is vaak makkelijk, omdat je geen rekening hoeft te houden met vaste draaitijden en andere mensen.

Brug tussen bioscoop en thuis
Het nieuwe concept moet hier een brug tussen slaan. Mensen kunnen een '(Any)Thing' boeken, wat in feit een privébioscoop on demand is. Zo heb je een kleine privébioscoop voor twee personen of een kleine groep. Je bepaald hier alles zelf: welke film je kijkt en hoe laat, tot de temperatuur en het licht in de ruimte. Het comfort van thuis met de kwaliteit van de bioscoop.

Het idee is dat deze kleine bioscopen in eerste instantie worden aangelegd op plekken waar mensen al vaker komen, zoals in hotels en op vliegvelden. Je kan deze locaties dan via een app boeken. Dit nieuwe concept moet al begin dit jaar beschikbaar worden. Natuurlijk is dit een welkome reddingsboei voor zowel de bioscoopketen alsook de filmliefhebber, daar het einde van de pandemie momenteel nog niet in zicht is.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Dus dan moeten we met een vriend/vriendin of groepje(nu nog uit 1 huishouden), naar een hotel of vliegveld om een oude film te zien? Want nieuwe films worden toch niet uitgebracht.

Het is een leuk concept, maar lijkt me beter om zo'n zaal gewoon bij hun bioscopen te bouwen.

Goku32

Avatar

En wat is de prijs van zoiets dat is het allerbelangrijkste

Filmhead

Avatar

Yep! Ik zei het eerder al, lijkt me me slim. Thuis is leuk, maar even trillend geluid en mega scherm is toch cool om keer te doen. Je bent er ook even uit. Ik heb persoonlijk nu thuis wel genoeg gezien, maar dat terzijde.

Fluffer

Avatar

Dit lijkt me maar een vreemd concept , die zaaltjes zullen wel niet erg groot zijn en bovendien op rare plaatsen...
We kunnen alleen maar hopen op een heropening van de reguliere bioscopen maar dat ziet er helaas niet goed uit met allerlei nieuwe Corona varianten.

Ed Quintens

Avatar

Als dat ééns geen goed idee is?
Smiley face .
https://www.facebook.com/frietenco/?ref=page_internal

NieuwsFilm

meest populair