Een nieuwe mini-bioscoop die 'on demand' te boeken is

Een nieuwe mini-bioscoop die 'on demand' te boeken is

Met dit nieuwe concept wil men een brug slaan tussen thuis en in de bioscoop kijken.

'The (Any)Thing' komt met een innovatief concept op de proppen, in een tijd waarin naar de bioscoop gaan alles behalve gebruikelijk is. Met deze nieuwe mini-bioscoopervaring moet een filmuitje al op korte termijn weer realistisch worden.

Ondanks dat het concept natuurlijk een goede oplossing kan bieden voor bioscoopgangers tijdens coronatijden, lag het idee er reeds voordat de wereldwijde pandemie zijn intrede deed. De veranderingen in het kijkgedrag van de consument zorgden er namelijk voor dat men dit concept al eerder in overweging nam.

Veel meer mensen zijn de laatste jaren immers films vanuit thuis gaan kijken. Eerst via downloads, maar tegenwoordig zorgt met name streaming ervoor dat je ook op de bank een hoop kijkvoer hebt. Dit is vaak makkelijk, omdat je geen rekening hoeft te houden met vaste draaitijden en andere mensen.

Brug tussen bioscoop en thuis
Het nieuwe concept moet hier een brug tussen slaan. Mensen kunnen een '(Any)Thing' boeken, wat in feit een privébioscoop on demand is. Zo heb je een kleine privébioscoop voor twee personen of een kleine groep. Je bepaald hier alles zelf: welke film je kijkt en hoe laat, tot de temperatuur en het licht in de ruimte. Het comfort van thuis met de kwaliteit van de bioscoop.

Het idee is dat deze kleine bioscopen in eerste instantie worden aangelegd op plekken waar mensen al vaker komen, zoals in hotels en op vliegvelden. Je kan deze locaties dan via een app boeken. Dit nieuwe concept moet al begin dit jaar beschikbaar worden. Natuurlijk is dit een welkome reddingsboei voor zowel de bioscoopketen alsook de filmliefhebber, daar het einde van de pandemie momenteel nog niet in zicht is.

NieuwsFilm

meest populair