Veganistische Katy Perry voert nu ook haar hondje geen vlees meer

Veganistische Katy Perry voert nu ook haar hondje geen vlees meer

De popzangeres is klaar voor een volledig veganistische levensstijl.

Katy Perry is er bijna helemaal klaar voor om een volledig veganistische levensstijl te omarmen. En dat betekent ook dat haar hondje Nugget voortaan geen vlees meer krijgt voorgeschoteld.

Katy Perry (36) maakte dit weekend via Twitter bekend voortaan geen dierlijke producten meer te eten. Ook meldde ze dat ze voortaan geen vlees meer voert aan haar hondje Nugget.


Boze menigte: "Honden zijn vleeseters!"
Deze onthulling is Perry op een storm van kritiek komen te staan. Sommige volgers vinden het namelijk absoluut niet kunnen dat zij haar hond op een vegetarisch dieet zet.

"Honden zijn carnivoren. Ze hebben vlees nodig", schrijft een boos iemand bijvoorbeeld. Dat sentiment wordt door veel mensen gedeeld, zo blijkt uit de reacties.

Sommige volgers gaan zelfs zo ver door de zangeres te beschuldigen van dierenmishandeling.

Er zijn ook genoeg fans die het voor Perry opnemen en de boze reacties ontzettend overdreven vinden.

Reactie van expert
De BBC vroeg om advies van de Britse bond van dierenartsen. Ook Daniella Dos Santos, de voorzitster van de club, heeft haar twijfels over Perry's dieetplannen voor haar hond.

"Het is prima om je eigen dieet aan te passen op je persoonlijke overtuigingen, maar dat betekent niet dat zo'n dieet ook geschikt is om te voldoen aan de welzijnsstandaarden van je huisdier", reageert zij.

"Hoewel het theoretisch gezien mogelijk is om een hond op een vegetarisch dieet te zetten, gaat dat vaker mis dan goed", vervolgt Dos Santos. "Ik zou dan ook dringend willen adviseren om dat alleen te doen onder begeleiding van een specialist".

NieuwsFilm

meest populair