Algemeen

Gerucht: Sony werkt aan duistere nieuwe Marvel-film

Superheld Dusk zou naar het witte doek komen.

door Jeffrey Kouters om 14:47 in Algemeen
Sony Pictures is onlangs begonnen met de voorbereidingen van een nieuwe Marvel-film. Dat meldt The Illuminerdi. Het zou gaan om een film over de superheld Dusk, een dekmantel die door meerdere personages in de comics is gebruikt.

Sony werkt achter de schermen door aan de uitbouw van zijn eigen Spider-Man-filmuniversum. Een film over Dusk zou nu ook op de planning staan. Meer details heeft The Illuminerdi op dit moment echter niet.

Rebellenleider
In de comics is de naam Dusk door meerdere helden gebruikt. De held werd voor het eerst geïntroduceerd in een strip waarin Spider-Man afreisde naar de Negative Zone. Daar leerde hij een groep rebellen kennen die vocht tegen de tiran Blastaar. De leider van deze groep was Dusk, die een geheel zwart kostuum droeg.

Schuilnaam
Toen Spider-Man in de Identity Crisis-verhaallijn werd beschuldigd van moord, nam hij verschillende identiteiten aan om zichzelf te verbergen, waaronder Dusk. Ook had hij het Dusk-kostuum in handen, waarmee hij onzichtbaar kon worden. Handig.

Cassie St. Commons
Cassie St. Commons moet het bekendste personage zijn dat de naam Dusk heeft gebruikt. Zij was een studente met een alternatief uiterlijk.

Ze werd uitgenodigd om lid te worden van de Slingers, een groep tienersuperhelden, en kreeg het Dusk-kostuum. Maar daarvoor moest ze wel eerst een ontgroening doorstaan. De opdracht? Van het ene naar het andere dak springen. Dat mislukte, waardoor ze haar dood tegemoet viel.

Ze werd echter herboren. Hoewel ze niet meer dood was, leefde ze ook niet echt. Wel had Dusk nu echte superkrachten gekregen: ze kon teleporteren en werd helderziend.

Het is dus nog niet bekend welke versie Sony precies in gedachte heeft, maar de versie van Cassie St. Commons lijkt wel de meest voor de hand liggende.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Inderdaad, wie? Nog nooit van gehoord. Er zullen altijd wel films "in ontwikkeling" zijn, maar ik geloof nooit dat dit personage eerder een film krijgt dan een Black Cat. Maar zeg nooit nooit.

Beyonder

Avatar

Leuk weer een gerucht.

NieuwsFilm

meest populair