'Harry Potter'-franchise komt in nieuwe handen

'Harry Potter'-franchise komt in nieuwe handen

De filmplannen worden komende jaren door iemand anders in de gaten gehouden.

Komende jaren moeten er nog minimaal drie films verschijnen in de filmwereld rond het personage Harry Potter van de Engelse schrijfster J.K. Rowling. En dan hebben we het uiteraard over de drie vervolgfilms in de Fantastic Beasts and Where to Find Them-reeks.

Nu heeft Warner Bros. een nieuwe kopman op de franchise gezet. Tom Ascheim is namelijk gepromoveerd om de Harry Potter-franchise en de Wizarding World-activiteiten van Warner Bros. te overzien.

Ascheim zal ook de baas worden van alle content voor kinderen, jongvolwassenen en klassiekers van Warner Bros. Een van de belangrijkste rollen wordt dus het uitbreiden van de Harry Potter-franchise, samen met Rowling.

Toekomstplannen Harry Potter
Met het nieuws werden overigens geen toekomstplannen onthuld, dus voorlopig hebben we het over Fantastic Beasts 3, die in de zomer van 2022 moet verschijnen, en de twee films die daarna nog moeten uitkomen.

De huidige reeks films, met acht Harry Potter-films en twee Fantastic Beasts-films, haalde wereldwijd zo'n 9,2 miljard dollar op en staat daarmee financieel achter de topfranchises van Marvel en Star Wars.

NieuwsFilm

meest populair