Binnenkort kun je met Netflix gaan Shuffle Play-en

Binnenkort kun je met Netflix gaan Shuffle Play-en

In 2021 wordt Shuffle Play wereldwijd uitgerold.

In december 2020 was er al het bericht dat Netflix testte met een nieuwe functie, met de naam Shuffle Play. Destijds werd de feature nog 'play something' genoemd, maar nu is er dus echt een naam voor.

Met Shuffle Play gaat Netflix op basis van je kijkhistorie een volgende serie of film aanraden. De functie was al beschikbaar op sommige TV's, maar nu wordt deze dus ook breed uitgerold. Dit maakte Netflix bekend tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst.

Shuffle Play in 2021
Netflix heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de apps worden verrijkt met Shuffle Play, al zal dat wel in de eerste helft van het jaar zijn.

"De functie pakt echt goed uit voor ons. Met de functie kunnen onze leden in feite aangeven dat ze het browsen helemaal willen overslaan. Klik op een knop en we kiezen een titel die ze direct kunnen afspelen," aldus Netflix COO en chief product officer Great Peters. "En dat is een geweldig mechanisme dat best goed werkt voor abonnees die dat willen."

Voor nu is de optie misschien nog wat moeilijk voor te stellen, maar online waren gebruikers van Shuffle Play best te spreken over de toevoeging die waarschijnlijk optioneel is naast het gewone menu dat regelmatig commentaar krijgt.

NieuwsFilm

meest populair