'Fortnite'-makers maken werk van animatiefilm 'Gilgamesh'

Gebaseerd op de gelijknamige epische held uit de eeuwenoude Mesopotamische mythologie.

De zaken gaan goed bij videogame-ontwikkelaar Epic Games, met het succes van het wereldwijd platgespeelde computerspel Fortnite. Nu gaan ze eens kijken of ze ook in de filmwereld een succesje kunnen behalen, met een nieuwe animatiefilm genaamd Gilgamesh.

Gilgamesh wordt gebaseerd op het gelijknamige gedicht over een epische held uit de eeuwenoude Mesopotamische mythologie. Dit gedicht was schijnbaar ook een inspiratiebron voor de Ilias en de Odyssee van Homeros.

Onsterfelijkheid
Het verhaal volgt Gilgamesh en zijn zoektocht naar onsterfelijkheid, evenals z'n rivaliteit met een wilde man genaamd Enkidu, die tussen de dieren leeft en uiteindelijk bevriend raakt met Gilgamesh.

Het gedicht bevat geslachtsgemeenschap, geweld en andere zaken dit niet voor kinderen geschikt zijn, dus het is even afwachten voor welk publiek de animatiefilm zal zijn.

Geen creatieve bijdrage
Epic Games steunt de Zuid-Amerikaanse animatiestudio Hook Up en de productiebanners DuermeVela en FilmSharks voor de productie, maar zal zelf geen creatieve bijdrage leveren. De film wordt geregisseerd door de Argentijnse regisseur Tomas Lipgot.

Er zal gebruik gemaakt worden van de Unreal Engine-videogametechnologie van Epic Games. Hiermee zijn ook de virtuele sets van de succesvolle Star Wars-serie The Mandalorian gecreëerd.

NieuwsFilm

meest populair