Algemeen

'Fortnite'-makers maken werk van animatiefilm 'Gilgamesh'

Gebaseerd op de gelijknamige epische held uit de eeuwenoude Mesopotamische mythologie.

door Jan-Peter Rook om 17:04 in Algemeen
De zaken gaan goed bij videogame-ontwikkelaar Epic Games, met het succes van het wereldwijd platgespeelde computerspel Fortnite. Nu gaan ze eens kijken of ze ook in de filmwereld een succesje kunnen behalen, met een nieuwe animatiefilm genaamd Gilgamesh.

Gilgamesh wordt gebaseerd op het gelijknamige gedicht over een epische held uit de eeuwenoude Mesopotamische mythologie. Dit gedicht was schijnbaar ook een inspiratiebron voor de Ilias en de Odyssee van Homeros.

Onsterfelijkheid
Het verhaal volgt Gilgamesh en zijn zoektocht naar onsterfelijkheid, evenals z'n rivaliteit met een wilde man genaamd Enkidu, die tussen de dieren leeft en uiteindelijk bevriend raakt met Gilgamesh.

Het gedicht bevat geslachtsgemeenschap, geweld en andere zaken dit niet voor kinderen geschikt zijn, dus het is even afwachten voor welk publiek de animatiefilm zal zijn.

Geen creatieve bijdrage
Epic Games steunt de Zuid-Amerikaanse animatiestudio Hook Up en de productiebanners DuermeVela en FilmSharks voor de productie, maar zal zelf geen creatieve bijdrage leveren. De film wordt geregisseerd door de Argentijnse regisseur Tomas Lipgot.

Er zal gebruik gemaakt worden van de Unreal Engine-videogametechnologie van Epic Games. Hiermee zijn ook de virtuele sets van de succesvolle Star Wars-serie The Mandalorian gecreëerd.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

reporterdavid91

Avatar

een Fortnite film zou hen denk ik ook niet verkeerd vallen...

Tommert

Avatar

Ik vindt het spel niet leuk, alleen maar karakters van bekende films en stomme kindjes weten alleen dat ze ook in fortnite zitten. Dat verdienen ze allemaal niet

NieuwsFilm

meest populair