Algemeen

Legendarische tv-persoonlijkheid Larry King overleden

King was veelvuldig te zien in films en tv-series.

door Bram de Groot om 15:18 in Algemeen
Jarenlang was Larry King hét gezicht van CNN en daarmee voor de wereldwijde journalistiek en televisie. Hij presenteerde Larry King Live op de nieuwszender. Vandaag is hij overleden.

King was de afgelopen tien jaar niet meer actief op CNN. Hij had zijn eigen programma's Larry King Now en Politicking with Larry King op de Amerikaanse streamingdienst Hulu, waar hij tot zijn dood aan werkte.

Larry King in films en series
King was vaak te zien in films en series als bijvoorbeeld nieuwslezer of talkshowhost. Hij heeft op de IMDb maar liefst 67 titels achter zijn naam staan. Opvallende optredens had King in films als Ghostbusters uit 1984, Enemy of the State uit 1998 en The Long Kiss Goodnight uit 1996.

Ook sprak hij meerdere animatiefilms in. Daarnaast was hij te zien in tv-series als American Crime Story, Law & Order, Frasier en The Simpsons. In de film Iron Man 2 werd Stan Lee nog aangezien voor King.

Begin dit jaar werd duidelijk dat King was opgenomen in een ziekenhuis nadat hij positief was getest op COVID. King overleed op 87 jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tommert

Avatar

Rip, geweldige gast

Artificialis

Avatar

Een niet weg te denken grootheid uit de Amerikaanse televisiewereld. Heeft zo'n beetje de halve wereld geïnterviewd. R.I.P.

NieuwsFilm

meest populair