Algemeen

Avengers-plan van Marvel Studios toch een beetje mislukt

Marvel Studios wilde ook een Hawkeye-film met Jeremy Renner.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In 2012 verscheen het bijzonder succesvolle The Avengers. De superheldenfilm gaf de doorslag voor Marvel Studios en Disney dat ze moesten doorpakken op de franchise die werd gedragen door de zes grote personages Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow en Hawkeye.

Als Black Widow eenmaal in de bioscoop (of op Disney+) te zien is, dan hebben alle Avengers op één na een eigen film gekregen. En eigenlijk moest ook het personage van het Jeremy Renner een film krijgen.

Nu een serie op Disney+
Ondanks dat Renner nu wel zijn eigen serie krijgt op Disney+, had hij eerder getekend voor een solofilm. The Hollywood Reporter meldt dat de serie eigenlijk ontwikkeld werd als een film, maar door de komst van Disney+ is dat veranderd.

Het personage Clint Barton krijgt nu eind dit jaar een eigen serie op Disney+ en daarin zal hij zijn taken overdragen aan zijn opvolger Kate Bishop, gespeeld door Hailee Steinfeld. En zo zal Hawkeye dus de enige originele MCU-Avenger zijn zonder zijn eigen film, maar wel de enige met een eigen serie.

Hawkeye staat gepland als de laatste van de zes Marvel-series gepland. Eerst krijgen we WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If...? en Ms. Marvel. Meer weten over Hawkeye? Check Serietotaal.nl.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Hij lijkt zijn eigen serie te krijgen, maar schijnt bedriegt. Het lijkt er eerder op dat het een woke Disney serie wordt en dat de fakkel overdragen wordt aan Kate Bishop en dat Renner's Barton gewoon het veld moet ruimen.
Daar lijkt het in ieder geval op.

De Black Widow film is veel te laat, die hadden ze in Phase 2 al moeten maken. Er moet wel een verdomd goede "twist" in zitten, moet deze prequel film met een intussen dood personage relevant zijn voor het verhaal in Phase 4.
Ik heb vertrouwen in Kevin Feige, maar ik ben bang dat deze film de overhand van Disney's wokeness laat zien.

Master Of Films

Avatar

Decepticon "Het lijkt er eerder op dat het een woke Disney serie wordt"
Ik hoop van niet, want Kate is een best wel een leuke karakter. Plus Hawkeye heeft een goede dynamische relatie met Kate vind ik. Maar ik besef ook dat de M...She...U niet Earth-616 is.

Lurking metafan

Avatar

@Decepticon: de Black Widow film zal waarschijnlijk de overgang maken v/d Scarlett-Natasha Black Widow naar de nieuwe Black Widow (Florence Pugh-Yelena) die dan een rol in phase 4 gaat spelen.

Ik denk dat met MCU hetzelfde gebeurt als met James Bond etc: acteurs gaan maar zo'n 10-15 jaar mee in hun rol, voordat die overgenomen moet gaan worden door een nieuwe (en vaak jongere) acteur.
Of ze maken het zo dat de interne werkelijkheid blijft kloppen zoals bij series vaak gebeurt, en dan neemt een ander personage het stokje over.
Voor Captain America zou dat heel goed kunnen, in lijn met de comics.

Decepticon

Avatar

@Lurking, de overgang van de oude Black Widow naar een nieuwe Black Widow is toch niks belangrijks? Dat doet niks voor het introduceren en voor het grotere verhaal van Phase 4.
Een nieuwe Black Widow kun je in elke willekeurige film introduceren.
Het zal eerder hopelijk iets met de Taskmaster te maken hebben denk ik. De geruchten gaan wel dat Pugh in Falcon and the Winter Soldier zit. Als dat de grote spoilercue is, is dat wel vrij lame.

Lurking metafan

Avatar

Ik ben toch nieuwsgierig, hoe quote je eigenlijk andermans posts in je eigen post? Anyway...

@Decepticon: ik heb geen mbt wat voor grote spoilers of geheimen er zitten in Black Widow of dat elke film n essentiele rol moet spelen voor het metaverhaal van Phase 4 (was volgens mij ook niet het geval met alle andere MCU films), maar als hij er toch komt, lijkt me de introductie v.d. volgende Black Widow 1 v.d. logische stappen om dit meteen mee te nemen in deze Black Widow film.

We zullen zien.

Rich Art

Avatar

Lurking metafan "...Ik ben toch nieuwsgierig, hoe quote je eigenlijk andermans posts in je eigen post? Anyway..."


Tik eerst [ quote = username ] en gebruik na de tekst [ / quote ]
Dit alles zonder de spaties uiteraard.

Decepticon

Avatar

@Lurking,
Het hoeft inderdaad ook niet persé een essentiële rol te spelen voor het metaverhaal. Maar waarom een film maken over een dood personage in je film universum?
Er zou zo'n spoiler zijn in Black Widow. En wat later gingen de geruchten wat ik in mijn bovengenoemde spoiler noem. Mijn punt is, als dat de grote spoiler is, stelt dat niet veel voor.
Maar mijn punt is ook dat een tie-in naar aankomende films imo gewenst is voor Black Widow, maar dan wel m.b.t. Phase 4, geen introductie van haar opvolgster. Anders voelt het voor mij aan als een verwaarloosbare film.
Maar we zullen zien, ik ben vooralsnog wel benieuwd.

Sunspot

Avatar

Black Widow is meer eye-candy!

Hawkeye werd pas interessant nadat we zijn familie zagen, eventjes dan.

NieuwsFilm

meest populair